blog-logo

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi marcată şi în acest an în aproximativ 300 de orașe europene dar şi în Brașov, unde publicul va putea vedea roboţi mobili, tehnologii avansate de printare 3D, drone și va putea participa la Laboratorul de Realitate Virtuală, experimente și prezentări științifice interactive.

Evenimentul, care adduce ştiinţa mai aproape de oameni, în cele mai distractive forme ale sale, se va desfăşura vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 17:00, la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.

Pe terenul de sport al instituției de învățământ vor fi amenajate corturi unde Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Centru Militar Zonal Brașov, Biroul Informare Recrutare Brașov, Baza 42 Comunicații și Tehnologia Informației Râșnov, Forțele pentru Operații Speciale și mulți alții își vor prezenta activitățile.

Alte articole:   Gabriela Urse și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației de femei PSD Brașov

Vizitatorii vor avea ocazia de a participa la experimente din fizică, chimie sau biologie, vor interacţiona cu profesionişti care activează în domeniile tehnologiilor, ingineriei, roboticii, realităţii virtuale sau realităţii augmentate, şi vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu specialişti în aeronautică.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment care se desfăşoară, la nivel european, în toate statele membre.

În România, evenimentul se desfăşoară simultan în Bucureşti, Braşov, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Baia Mare, Braşov, Buzău, Bumbeşti-Jiu, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Petrila, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Timişoara, Tulcea şi Zalău.

Programul complet poate fi consultat AICI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.