blog-logo

Acţiune de fulger, în parcările de lângă piețe. Poliţiştii locali cu ochii pe şoferii care au ocupat locurile persoanelor cu handicap

Acţiune de fulger, în parcările de lângă piețe. Poliţiştii locali cu ochii pe şoferii care au ocupat locurile persoanelor cu handicap

Conducătorii auto care s-au aflat miercuri după-amiază, în zona piețelor din municipiul Brașov au avut parte de întâlniri cu oamenii legii.

Poliţişti locali braşoveni au efectuat o acţiune de fulger pentru identificarea şi sancţionarea şoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, fără să deţină acest drept.

Verificările au fost făcute de această dată zonele adiacente pieţelor agroalimentare din cartierele Tractorul, Gării, Bartolomeu şi Astra.

„Cu această ocazie, au fost aplicate cinci sancțiuni la Codul Rutier și la HCL 251/2005 (Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov), care prevede sancțiuni între 500 și 1.000 lei pentru «Parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap (…)». De menționat este faptul că, de la începutul anului, polițiștii locali brașoveni au aplicat 1.647 de sancțiuni șoferilor care au încălcat regulamentul de parcare, amenzi în valoare totală de 437.250 lei. Dintre aceste sancțiuni, 645 au fost date pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, iar valoarea totala a anenzilor a fost de 230.650 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.

Reamintim faptul că, potrivit legii, persoanele cu handicap au dreptul să folosească în mod gratuit locurile de parcare special rezervate, însă pentru a putea beneficia de acest drept, au obligația de a solicita autorității publice locale un card-legitimație de parcare, ce trebuie afișat obligatoriu în partea din față a vehiculului, astfel încât să fie vizibil pentru verificare.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Poliţia Locală Braşov va urmări în continuare modul în care se parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati şi recomandă conducătorilor auto să respecte prevederile legale în vigoare pentru a evita sancţiunile.

Foto: captura video/facebookbrasovpolitialocala

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.