Trei locatari noi la Zoo Brașov

Trei locatari noi la Zoo Brașov

Colecţia de animale a Grădinii Zoologice Braşov s-a îmbogățit trei noi „locatari”: un pui de colobus alb-cu-negru şi doi pui de suricată. Astfel, grupul de colobus alb-cu-negru (Colobus guereza), ajuns la noi la sfârşitul anului trecut de la Zoo Rotterdam, este acum format din nouă exemplare.

Această specie este coordonată de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA) prin intermediul unui program ESB (European Studbook – Registrul genealogic european) pentru a asigura inclusiv gestionarea optimă a populaţiei acestor animale.

„Naşterea acestui pui – un mascul acum în vârstă de trei săptămâni – este considerată un succes şi de către coordonatorul programului ESB, ţinând cont de faptul că natalitatea este unul dintre principalii indicatori care confirmă condiţiile optime asigurate pentru bunăstarea animalelor”, a precizat directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru.

În mod similar, una dintre femelele din grupul de trei suricate (provenite de la Zoo Viena şi Zoo Zagreb) a dat naştere în urmă cu aproximativ trei săptămâni unui număr de doi pui a căror sex nu a fost deocamdată stabilit. Şi aceşti pui sunt sănătoşi, se dezvoltă normal şi pot fi vizionaţi alături de părinţii lor.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Banca Mondială: Brașovul, oraș de nota 10
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.