Cincşor, din nou reşedinţă internaţională de artă vizuală

Cincşor, din nou reşedinţă internaţională de artă vizuală

În perioada 21 – 28 septembrie 2019, Cincșorul este din nou gazda Reședinței Internaționale de Artă Vizuală, ajunse la a III-a ediție.

Tema propusă – Față în față – îi provoacă pe cei nouă artiști invitați să-și găsească inspirația pornind de la istoria și realitățile contemporane ale locului în care se află, cu accent pe necesitatea comunităților actuale din satele transilvănene de a-și redefini identitatea comună.

”Tema reședinței de artă, Față în față, pornește de la transformările profunde ale satului transilvănean, care au condus la reconfigurarea identităților individuale și a comunităților vechi și noi”, declară Elisabeth Ochsenfeld, curatorul rezidenței.

În cadrul evenimentului participă artiștii: Tommy Barr (Irlanda), Alexandru Cînean (România), Katarina Djordjevic (Serbia), Frank Höhler (Germania), Ovidiu Leuce (Italia), Rithika Merchant (India/ Spania), Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Cristian Opriș (România) și Alina-Ondine Slimovschi (România).

Acestora li se alătură istoricul de artă Christiane Höhler și regizorul Olimpiu Vuia, care vor documenta procesul de creație pe parcursul reședinței.

Reședința se încheie sâmbătă, 28 septembrie 2019, cu o serie de evenimente pentru public:

  • între orele 11:00 – 14:00: brunch la Casele de Oaspeți Cincșor, în curtea fostei case parohiale evanghelice, în colaborare cu Asociația My Transylvania. Bilete pe eat-local.ro;
  • de la ora 14:00: vernisajul expoziției colective Față în față, la Biserica Fortificată din Cincșor, în prezența artiștilor;
  • de la ora 15:00: concert Daniel Dorobanțu & Petre Ionuțescu, la Biserica Fortificată din Cincșor.
Alte articole:   Aproape 60% dintre pacienții infectați cu coronavirus, la Brașov, s-au vindecat

Expoziția organizată la finalul reședinței, ce va desfășura în Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor, nu este deloc întâmplătoare, spun organizatorii.

„Biserica fortificată din Cincșor este un simbol al identității unei comunități astăzi aproape dispărute, al protecției și siguranței împotriva amenințărilor exterioare, care se află el însuși într-o schimbare de paradigmă, în căutarea unui nou rost, în urma pierderii funcției cultice”, precizează organizatorii.

Organizatorii și artiștii invită publicul să exploreze expoziția și relația ei cu spațiul care o găzduiește și comunitatea care a inspirat-o.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.