70 de ani de la înființarea clubului Dinamo Brașov

70 de ani de la înființarea clubului Dinamo Brașov

La 20 septembrie 1949, la inițiativa căpitanului de grăniceri Ștefan Ionescu, lua ființă Clubul Sportiv Dinamo Brașov. La început avea 5 secții (schi, atletism, handbal, lupte, haltere), cu trecerea vremii numărul acestora a crescut la 26. Cu timpul s-au împuținat, treptat, din păcate.

Despre începuturi, cu Alexandru Dincă și Dumitru Furnică, în „Sportul brașovean pe spirala timpului” (2003): „Motivul înființării clubului dinamovist la Brașov a izvorât din dragostea pentru schi a inițiatorului și a celor care i s-au alăturat. Îmi revin în memorie cuvintele căpitanului Fănică Ionescu, care în orele de «sfat» îmi povestea că, încă din timpul «Olimpiadei elvețiene» (n.r. – Jocurile Olimpice de Iarnă, Saint Moritz, 1928), îl frământa gândul înființării unui club de schi, și nu numai, al Ministerului de Interne”.

Acum 10 ani, când clubul de pe strada Nicopole își trăia aniversarea, regretatul gazetar sportiv al Brașovului, Dan Vintilă a așternut pe hârtie, așa cum îi plăcea, pentru BZB, o istorie pe scurt a CS Dinamo Brașov.

În prezent, la Centrul Sportiv Dinamo Brașov (denumire și organizare din 2006) sunt 5 secții: judo, lupte libere, schi, tenis de câmp, șah.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.