Caut partener serios să facem mici în Piața Sfatului

Caut partener serios să facem mici în Piața Sfatului

Evenimentele din cadrul Festivalului Cultural Maghiar, eveniment de excepție, din punctul meu de vedere, ar trebui luate ca model și de către români, la modul cum se promovează produsele tradiționale, artizanale, culturale, gastronomice etc.

Să ne înțelegem, au venit oameni din Ungaria care au făcut show la Brașov. Brașovul la târgurile de turism promovează tristeți de panouri, fie ele și digitale. Nu a fost în regulă faptul că, în Piața Sfatului, ANPC – Sorin Susanu – a găsit mizerie, produse expirate.

Am fost cu mulți ani în urmă la un eveniment de excepție la Kisújszállás (cred că sunt 20 de ani), oraș care are o prietenie administrativă cu Săcele. La acel moment, nu vreau să greșesc, am fost în altă localitate (Ásotthalom), a fost un concurs de făcut gulaș de oaie. Ce trebuie spus? Că medicii sanitar-veterinari de acolo au venit și au luat toate oile la rând, iar oaia noastră era beteagă. Plămâni, ficat, organe etc. au fost luate și distruse știu ei unde. Ne-au adus de la ceilalți concurenți bucățele de ficat, plămâni etc., pentru tocana pe care o făcea delegația românilor.

Adică, la o petrecere câmpenească, unde a participat aproape tot satul, cineva de la DSV-ul unguresc nu a avut grețuri să facă ordine. La noi, în Brașov, în Piața Sfatului, poți să faci ce vrei. Te piși cu boltă pe tot ce înseamnă prevederi legale și, cu un extrem de mare respect, le spui organelor că vei plăti conștiincios amenzile primite.

Alte articole:   Bărbat accidentat în Masivul Ceahlău, adus cu elicopterul SMURD, la Brașov (Foto)

Pașii sunt simpli: ceri autorizație să faci eveniment în Piața Sfatului, ăia de la Primărie zic că își dau un OK să vinzi mâncare gata preparată, tu zici că nu știi să citești, și ne apucăm de treabă.

Facem și un „biznis-plan”. Cât ne pot amenda ei și cât câștigăm noi? Poate îl schimbă dracu pe Susanu de la Protecția Consumatorului, că ăla nu pricepe cum stă treaba de le-a dat ăstora 20.000 de lei amendă, dar și așa avem noi grijă să fie bine ca să nu fie rău.

Noi, ca ziariști, am semnalat ce se întâmplă în buricul târgului. Poliția Locală a demonstrat, încă o dată, că e un fake, o glumă sinistră – ca instituție plătită din banii publici. Eu dacă merg și fac mici în Piața Sfatului fără autorizație, sunt sigur că vor chema mascații și unitățile antitero. Au defilat patrulele Poliției Locale în buricul târgului și s-au întors cu spatele ca să nu vadă că se încalcă legea pe care ei sunt plătiți în mod expres ca să fie respectată.

Să vă fie rușine, mizerabililor! Vă rog să mă dați în judecată! Solicit public lista nominală a tuturor celor care au închis ochii referitor la încalcarea prevederilor locale. Adică a agenților care au lucrat în Piața Sfatului în zilele în când s-a desfășurat evenimentul respectiv. Pot să fiu de acord cu voi: e mai ușor să te iei de o amărâtă care vinde o legătură de pătrunjel… Apropos! Cum dormiți noaptea?

Alte articole:   Care sunt proiectele mari de investiții în Zărnești, în 2020

P.S.: Cu tot respectul pentru colegii din Ungaria și de unde au mai venit, chiar dacă mâncare oferită brașovenilor a fost foarte gustoasă, mizeria, alimentele expirate, toate deficiențele constate nu îmi fac mie cinste, pentru că am promovat acest eveniment.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap