Veste bună pentru şoferi: pot alege perioada de suspendare a permisului

Veste bună pentru şoferi: pot alege perioada de suspendare a permisului

Șoferii care încălcă legea și se aleg cu permisul suspendat și-ar putea alege singuri perioada în care nu mai pot conduce, potrivit unui proiect de lege.  

Senatul a adoptat tacit, luni, iniţiativă legislativă prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei.

„În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

„La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

Proiectulul de lege adoptat tacit de Senat va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Alte articole:   Acțiune nocturnă pentru salvarea unui turist în Piatra Craiului

Reamintim că în martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băişanu se judeca cu IPJ Vrancea, care i-a reţinut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate.

Decizia a rămas definitivă în luna mai.

De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.

Foto: arhiva/stiri.botosani.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate