Derby-uri brașovene în Liga Elitelor, câștigate de ACS Kids Tâmpa Brașov

Derby-uri brașovene în Liga Elitelor, câștigate de ACS Kids Tâmpa Brașov

Chiar dacă suferă de mulți ani la nivel de echipe de seniori, fotbalul brașovean promite destul de mult la nivelul juniorilor. Cu două academii între cele mai bune 15 din țară, „sportul rege” din orașul de poalele Tâmpei le oferă susținătorilor motive de bucurie prin niște copii talentați, care se speră că vor crește frumos și vor readuce acea speranță a unei echipe locale, ce să se „ia la trântă” cu marile forțe ale Ligii I.
În Liga Elitelor, cea mai puternică competiție pentru juniori din România, Brașovul este reprezentat de două cluburi, ACS Kids Tâmpa și Colțea 1920. Repartizate în aceeași serie, atât la categoria U19, cât și la U17, cele două rivale s-au întâlnit în weekend, în meciuri directe, ce au avut loc pe terenul primilor. Așa cum era de așteptat, au fost două meciuri foarte interesante, cu ocazii de poartă, cu goluri frumoase, dar și cu ambiții și orgolii mari în teren, dar mai ales pe margine și în tribune. Ambele derby-uri le-au revenit celor de la ACS Kids Tâmpa Brașov, care au câștigat cu 4-1 la U19 și 2-1 la U17.
„Din păcate, fotbalul brașovean a ajuns să trăiască sentimente și orgolii doar prin acești copii. Totuși, este și acesta un punct important într-un oraș în care sportul cu balonul rotund nu prea mai înseamnă nimic. Noi, cei de la ACS Kids Tâmpa încercăm din răsputeri să punem umărul și să readucem lumea aproape de fotbalul brașovean. Avem o academie care produce jucători ce sunt selecționați la loturile naționale de junori, jucători care sperăm ca într-un viitor, nu prea îndepărtat, să readucă gloria pe care fotbalul a avut-o la poalele Tâmpei. Referitor la cele două jocuri din weekend, au fost partide frumoase, care au plăcut tuturor și care au adus aminte de vechile rivalități ce existau de mult timp între numeroasele echipe din județul Brașov. Sperăm să continuăm seria succeselor și în etapele următoare și să ajungem la final pe un loc care să ne permită să luptăm pentru podium, atât la U19, cât și la U17”, a declarat unul dintre conducătorii ACS Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.