Transport gratuit cu autobuzul local în Săptămâna Mobilității Europene, la Făgăraș

Transport gratuit cu autobuzul local în Săptămâna Mobilității Europene, la Făgăraș

Începând de astăzi, timp de șapte zile, făgărășenii vor circula gratuit cu autobuzul Serviciului de Transport Public Local.

Săptămâna de gratuitate cu autobuzul oraşului are loc în cadrul campaniei de mobilitate europeană, în perioada 16-22 septembrie.

În acest mod, autorităţile locale îşi propun să încurajeze făgărăşenii să renunțe la autoturismele personale și să folosească transportul în comun, contribuind la reducerea nivelului de poluare.

Prin acordarea acestei gratuități, se pierd aproximativ 4.000 de lei din faptul că nu încasează bilete, însă edilii spun că beneficiile pe viitor ale transportului sustenabil sunt mult mai mari, relatează salutfagaras.ro.

Săptămâna Mobilității Europene încurajează autoritățile locale să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina: mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiaşi maşini sau a mijloacelor de transport public local.

Alte articole:   Icoana Maicii Domnului, adusă la Biserica Sfântul Nicolae, de Sfânta Maria

Săptămâna va culmina cu evenimentul „În oraş fără maşină!”, prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni, ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, beneficiile aduse atât mediului, cât şi sănătăţii noastre, sunt imense.

Concursuri pentru elevi

Tot în cadrul Săptămânii Mobilității Europene, se vor desfășura diferite evenimente coordonate de Clubul Sportiv „Țara Făgărașului”, care încurajează elevii și întreaga populație a Municipiului să se deplaseze sustenabil (mergând pe jos, cu bicicleta, cu skatebord-ul/placa, cu trotineta, cu rolele, cu mijloacele de transport în comun) pe durata desfășurării celor 2 concursuri, dar și să mențină aceste obiceiuri după terminarea concursului, potrivit aceleiași surse.

Alte articole:   Bărbat din Bihor, în arest după ce a ”uitat” să plătească produse de peste 2.200 de lei

Pentru detalii intrați pe http://www.primaria-fagaras.ro/ sau pe pagina de facebook a Clubului Sportiv „Țara Făgărașului” https://www.facebook.com/ClubulSportivTaraFagarasului/.

Foto: arhiva/brasovmetropolitan.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate