blog-logo

FOTO-VIDEO Expoziție multimedia de excepție la Casa Mureșenilor

FOTO-VIDEO Expoziție multimedia de excepție la Casa Mureșenilor

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită luni, la vernisarea expoziției din cadrul proiectului cultural «Istorii 1877 Stories». Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2019. Proiectul este implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în perioada aprilie-octombrie 2019, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

În cadrul proiectului a fost realizată o expoziție temporară multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare (facebook, instagram, snapchat, twitter, whatsapp, reddit, youtube, gmail, yahoo), care prezintă personalități și aspecte ale vieții cotidiene ale anului 1877 reflectate în corespondența de familie din arhiva Mureșenilor, în paginile ziarului Gazeta Transilvaniei și în alte surse documentare.

Alte articole:   Chefi renumiți vă învață să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, piept de rață cu piure de cartofi și mazăre cu mentă, sos de portocale

Practic, corespondența personalităților familiei Mureșianu, articolele presei vremii – Gazeta de Transilvania și prezentarea personalităților se face pe panouri în format de telefon mobil, cu respectarea designului rețelelor de socializare.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Muzeografii și istoricii au avut parte de o consultanță de specialitate din partea a două eleve de la Colegiul Național Andrei Șaguna, Georgiana Zamfir și Isabela Aterman.

Expoziția, amenajată în opt săli ale muzeului, cuprinde panouri expoziționale, instalații interactive multimedia, precum și bunuri culturale.

Expoziția este deschisă în perioada 16 septembrie 2019 – martie 2020.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate