Design Your Street: În ce fel de oraș vrei să locuiești?

Design Your Street: În ce fel de oraș vrei să locuiești?

Asociația Visum pentru Educație și Cultură, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC), Asociația Tot mai Verde și Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului (ABMEE) anunță derularea proiectului Design Your Street în perioada 16 – 22 septembrie 2019, care va avea loc pe Aleea Pietonală Coresi Avantgarden din Municipiul Brașov.

Proiectul de desfășoară sub egida Săptămânii Mobilității Europene, care are ca temă siguranța pentru pietoni și pentru bicicliști.

Scopul proiectului Design Your Street este acela de a oferi o alternativă la utilizarea spațiilor de utilitate publică prin folosirea conceptului de mobilitate urbană. Prin proiect vom ajuta la creșterea siguranței, mobilității și coeziunii sociale, prin reducerea traficului auto și a poluării în zona rezidențială. Timp de o săptămână punem omul și calitatea vieții în centrul atenției.

Timp de o săptămână Asociația Visum vă invită să folosiți mai puțin mașina personală și să mergeți cu transportul public, cu bicicleta sau pe jos. Fiecare din noi are puterea de a scoate aglomerația și poluarea din oraș.

Foto: Utrecht, Olanda

Vă așteptăm cu ateliere dedicate mobilității urbane, reciclării selective, muzică, dans, teatru, film, performance poetry, lectură publică, activități pentru copii, jocuri, demonstrații și activități sportive, concursuri de biciclete și trotinete, picnic urban, pictură, expoziții.

Foto: Dordrecht, Olanda

Hai să petrecem împreună câteva zile în care prioritizăm lumea vieții și în care omul este în centrul atenției. Proiectul este dedicat tuturor categoriilor de vârstă, membrilor comunității și tuturor brașovenilor care doresc să ia parte la prima încercare din Brașov de a folosi mobilitatea urbană ca schimbare socială. Tu în ce fel de oraș vrei să locuiești?

Pentru mai multe informații și programul complet accesați pagina de facebook a proiectului: Design Your Street – Săptămâna Mobilității.

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi.

Prezentul text exprimă exclusiv opinia Asociației Visum, iar Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acest anunț.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.