Un junior român a câștigat turneul internațional de la Tenis Club Olimpia

Un junior român a câștigat turneul internațional de la Tenis Club Olimpia

Peste 100 de jucători de tenis din 15 țări au participat la ediția din acest an a turneului futures ITF de la Brașov, organizat ca de fiecare dată, la început de toamnă, dar sub o altă titulatură față de cea din ultimii ani: Inedit Open Tour.

Dotat cu premii de 15.000 dolari, evenimentul găzduit de Tenis Club Olimpia a reunit practicanți ai „sportului alb” din Rusia, Serbia, Suedia, Austria, Elveția, Germania, Olanda, Turcia, Slovacia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Belgia, India, Republica Moldova și România.

Din cele 16 perechi înscrise pe tabloul de dublu, în ultimul act au rămas patru români: Bogdan-Ionuț Apostol și Nicolae Frunză, favoriții numărul 4, pe de o parte, respectiv Cezar Crețu și Dan-Alexandru Tomescu, de cealaltă parte. Victoria le-a aparținut primilor, scor final 6-4, 6-2.

Astăzi, duminică, 15 septembrie, pe terenul central al bazei de tenis de la poalele Tâmpei, Nicholas David Ionel, din România și Oleksii Krutykh, din Ucraina. Reprezentantul țării noastre s-a impus cu scorul de 7-5 6-4.

Dacă învinsul Krutykh (19 ani) era cotat ca favorit numărul 9 înainte de startul întrecerii, învingătorul său este un junior de nici 17 ani, vârstă pe care o va împlini pe 12 octombrie, anul acesta.

Din ceilalți 31 de tenismeni de pe tabloul principal de simplu la Inedit Open Tour, proaspătul câștigător al turneului de la Brașov a trecut în ordine de Adrian Bodmer, din Elveția, cu 6-1, 6-1, de Victor Crivoi (retras), de Petru-Alexandru Luncanu, cu 5-7, 7-5, 6-4, și de Aziz Kijametovic, din Bosnia și Herțegovina, cu 2-6, 7-5, 6-1.

Nicholas David Ionel a câștigat un cec în valoare de 2.160 dolari, iar oponentul său din finală, unul de 1.272 dolari. (Foto: Tenis Club Olimpia)

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.