Mai mulți zimbri din rezervaţia de la Vama Buzăului ar putea fi puși în liberate în Munții Făgăraș

Mai mulți zimbri din rezervaţia de la Vama Buzăului ar putea fi puși în liberate în Munții Făgăraș

În perioada următoare, câțiva zimbri crescuți în rezervația de la Vama Buzăului au mari șanse să fie eliberați în Munții Făgăraș.

Aceștia ar deveni, astfel, primii zimbri liberi în Munții Făgăraș.

Fundația Conservation Carpathia (FCC) are un proiect de populare a zonei Munților Făgărașului, cu zimbri și castori, iar în acest sens, rezervația de la Vama Buzăului ar putea pune la dispoziție între patru și șase exemplare, contracost.

„Suntem în discuţii destul de avansate cu conducerea Fundaţiei Conservation Carpathia, iar noi avem în plan să le vindem 4 sau 6 zimbri, la un preţ de cel puţin 2.000 de euro pentru un exemplar. Numărul de exemplare va depinde şi de resursele financiare ale fundaţiei, care, pe lângă cumpărarea animalelor va trebui să suporte şi costurile necesare tranchilizării şi transportului animalelor, operaţiuni care nu sunt chiar simple şi ieftine ”, a declarat Tiberiu Chirilaş, primarul comunei Vama Buzăului.

Număr record de turiști

Rezervația de zimbri de la Vama Buzăului este una dintre principalele atracții pentru turiștii care vin în localitate.

De altfel, în lunile iulie și august, rezervația de zimbri a avut un număr record de vizitatori, ce  a trecut de 10.000, a declarat Tiberiu Chirilaș care a adăugat că „aceste cifre ne determină să continuăm dezvoltarea turistică a comunei“.

Primii zimbri din rezervaţia de la Vama Buzăului, eliberaţi în mediul natural, au fost doi masculi şi două femele, care au ajuns în urmă cu aproape doi ani, în Munţii Ţarcu şi Munţii Poiana Ruscă.

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov

Alți doi zimbri de la Vama Buzăului, au fost puși în libertate, în luna aprilie a acestui an, în Parcul Vânători-Neamț.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.