54 de noi cazuri de rujeolă la nivel național. Aproape jumătate înregistrate în judeţul Braşov

54 de noi cazuri de rujeolă la nivel național. Aproape jumătate înregistrate în judeţul Braşov

În ultima săptămână s-au înregistrat 54 de cazuri nou-confirmate de rujeolă în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Din cele 54 de cazuri nou-confirmate, în perioada 9-13 septembrie, aproape jumătate, respectiv 26, au fost raportate în județul Brașov.

 Alte 11 cazuri au fost înregistrate în Sălaj, 7 în municipiul Bucureşti, 3 în Dolj, 2 în Timiş şi câte unul în Covasna, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi şi Mureş.

Ca urmare, numărul total al îmbolnăvirilor, în România, raportate până în 13 septembrie, a ajuns la 18.268, din care 64 de decese.

Cele mai multe cazuri, 16.916 s-au înregistrat la persoane care nu –sau vaccinat deloc, 826 la persoane care au primit o doză de vaccin şi 371 la persoane care au primit două doze de vaccine, relatează news.ro.

6.134 de cazuri s-au înregistrat la copii din grupa 1-4 ani şi 3.880 la copii mai mici de un an.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Doi bărbați au încercat să iasă dintr-un magazin fără să plătească
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.