blog-logo

Evenimentele din Piața Sfatului, autorizate și verificate pe „ochi frumoși”

Evenimentele din Piața Sfatului, autorizate și verificate pe „ochi frumoși”

În această perioadă se desfășoară ediția a IX-a a Festivalului Cultural Maghiar ”Țara Bârsei”. Eveniment cu multe momente de înaltă ținută. În Piața Sfatului sunt produse alimentare și de artizanat, dar și un spațiu de alimentație publică unde se prepară mâncare cu specific maghiare, produse delicioase de altfel.

Singura problemă este existența unui Regulament care stabilește anumite restricții în privința desfășurării unor astfel de evenimente pe domeniul public, în speță Piața Sfatului. Printre altele, este interzisă prepararea mâncării și folosirea de foc deschis (poate ar trebui reanalizat acest regulament) … Că nu se respectă treaba asta, este evident, problema fiind una de principiu: altora li se interzice acest lucru, în caz contrar vine Poliția Locală și ia măsuri.

Vajnicii și neobosiții polițiști locali, din păcate, nici joi, nici astăzi, nu au remarcat faptul că se încalcă Regulamentul de organizare a evenimentelor pe domeniul public, chestiune pe care o au în fișa postului și ale cărui prevederi ar trebui să le știe. Sau poate le este teamă să nu mai scrie în procesul-verbal de cotravenție că vreunii cu vreun „Volsvagin” fac mâncare în Piața Sfatului.

Vineri, ora 12.00

Trebuie spus că polițiștii locali, frumoși, eleganți, cu uniforme la patru ace, erau la datorie: două patrule mixte se plimbau astăzi la amiază în Piața Sfatului, pe Republicii și străzile limitrofe la ora amiezii.

Ce ar mai trebuie remarcat: consumatorii nu au la dispoziție toalete ecologice în zona de servire a hranei în Piața Sfatului. Veți spune că există o toaletă publică, dar care se închide la ora 20.00. După această oră… fiecare pe unde apucă și poate…

Apoi, la alte evenimente unde se servește mâncare, instituțiile statului veneau și făceau, preventiv, controale – ISU, DSV, DSP, OPC… (Dacă vă aduceți aminte de scandalul de acum câțiva ani de la Oktoberfest, pe vremea când se organiza pe arena fostului Liceu Sportiv, de lângă Olimpia)

Nici la Primărie lumea nu își bate capul că nu se respectă o hotărâre de Consiliu Local. Purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, spune că „este vorba de vânzare, nu de preparare…”, conform autorizației emise de municipalitate. Deci, dacă polițiștii locali își băteau capul să vadă autorizația, ar fi putut constata că nu pupă ce scrie în acte cu ce se întâmplă la fața locului.

Iar dacă bravii noștri oameni de ordine nu cunosc prevederile regulamentului despre care facem vorbire, îi scutim de efort intelectual și le prezentăm paragrafele care stabilesc ce fapte nu sunt în regulă:

De ce instituțiile publice au ales să fie pentru unii mumă, pentru alții ciumă, vă las pe Dumneavoastră să răspundeți…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate