blog-logo

VIDEO Viitoarele centre culturale Astra și Popular (foste cinematografe) încep să capete contur

VIDEO Viitoarele centre culturale Astra și Popular (foste cinematografe) încep să capete contur

Primarul George Scripcaru a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare la fostele cinematografe Astra și Popular. Aceste investiții fac parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului. Primul care a intrat în acest proiect este fostul cinematograf Patria. Anul trecut au început lucrările la fostele cinematografe Modern și Popular, iar din acest an la Astra.

,,Mă bucur că am avansat atât de mult cu acest proiect de dezvoltare a infrastructurii culturale și se lucrează în ritm susținut la toate cele 3 foste cinematografe, Astra, Modern şi Popular, chiar devansându-se termenele. La Astra constructorul a avansat foarte mult cu lucrările, peste 60% dintre acestea fiind finalizate. Au fost reabilitate fațada, acoperișul, au au fost realizate compartimentările și se lucrează deja la amenajările interioare. Și la Popular lucrările au avansat satisfăcător, aproape 50% din lucrare este gata. Vorbim de două investiții care au termen de finalizare sfârșitul anului viitor și începutul anului 2021. Dacă ținem cont de cum au evoluat celor două investiții, sper ca în prima jumătate a anului viitor să putem deschide ambele centre culturale. Trebuie să fim conștienți că nu poți dezvolta viaţa socială şi culturală a unui oraş doar finanţând instituţiile de cultură şi proiectele culturale, ci trebuie să asiguri şi infrastructura necesară. Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre multifuncționale de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - 5 mai – Ziua Europei în Comitetul Miniștrilor din cadrul Consiliului Europei (CoE)

Reabilitare fostul cinematograf Astra

Prin această investiție se vor crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, va exista o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică, pentru a îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente.

Această sală va avea o capacitate de 124 de locuri, la mese și pe canapele. Deasupra sălii de spectacole va funcționa o sală de conferințe cu 130 de locuri, care va putea oferi spațiul necesar pentru desfășurarea de evenimente.

Constructor: SC HAR&H SRL. Valoare contract:  9.515.819,35 lei + TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 15.02.2019. Termenul de execuție a lucrărilor: 24 luni. Finanţare: buget local.

Alte articole:   Tânără bătută de concubin, la Codlea

Reabilitare fostul cinematograf Popular

În subsol s-a făcut o legătură, pe sub una din scările existente, cu sala de proiecţie, menţinându-se funcţiuni cum ar fi centrala termică, spaţii de depozitare, oficiu, vestiare cu grupuri sanitare.

La parter, accesul se face prin zona de primire-recepţie, către sala de proiecţie, deservită de grupuri sanitare şi garderobă, la care se adaugă 2 baruri şi o zonă de mese, către ieşirea din spate, unde se afla şi terasa.

La supantă (platformă situată la nivel intermediar, între două etaje, pe o parte din suprafaţa incintei; mezanin), accesul se face prin 2 scări balansate, unde se află situat spaţiul de proiecţie şi o lojă, organizată în două trepte.

Alte articole:   VIDEO Catedrala Mântuirii Neamului a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare iconostas ortodox

Constructor: SC ROMCONSTRUCT GROUP SRL + CONCAS. Valoare contract:  6.629.021 lei + TVA. Termenul de execuție a lucrărilor: 26.09.2020. Finanţare: buget local.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate