Inconştienţă! Un brașovean i-a dat maşina pe mână unui prieten cu alcoolemie record

Inconştienţă! Un brașovean i-a dat maşina pe mână unui prieten cu alcoolemie record

Un bărbat din Brașov, a fost depistat de polițiștii covăsneni, marți noaptea, conducând într-o stare avansată de ebrietate.

Bărbatul de 50 de ani a fost oprit de polițiștii Postului de Poliţie Vâlcele, marți, în jurul orei 02.30, pentru control.

Agenţii l-au tesat pentru stabilirea alcoolemiei și au stabilit că băuse, valoarea indicată de etilotest fiind de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor, a reieşit că bărbatul a fost lăsat să conducă de către proprietarul maşinii, pasager în autoturism.

„În jurul orelor 02:30, lucrătorii Postului de Poliţie Vâlcele, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în localitatea Ariuşd, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism. Cu ocazia legitimării s-a stabilit că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, domiciliat în judeţul Braşov, iar pasagerul se identifica în persoana unui bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat tot în judeţul Braşov, care este proprietarul autoturismului în cauză. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto s-a stabilit că acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la secţia U.P.U. Sf. Gheorghe unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit unui comunicat remis de Poliția Județeană Covasna.

Cei doi bărbați s-au ales cu dosare penale.

Alte articole:   FAPT: Crește valoarea unui voucher de vacanță în 2020

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere sau se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap