ÎN DIRECT Muzeul din Școală la Sohodol

ÎN DIRECT Muzeul din Școală la Sohodol

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, împreună cu partenerii Primăria Bran, Liceul „Sextil Pușcariu” Bran și S.C. Expoziții Călătoare S.R.L. anunță începerea proiectului „Muzeul din Școală – Sohodol”. Proiectul cultural, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, se desfășoară în perioada mai-septembrie 2019 și propune realizarea unei amenajări muzeale interactive pentru valorificarea moștenirii culturale a comunității locale din Sohodol, comuna Bran, județul Brașov.

Expoziția interactivă va fi deschisă sâmbătă, la ora 13.30, și cuprinde următoarele teme principale: etnografie, tradiții și obiceiuri locale, comunitatea locala.

În perioada următoare va fi realizată o cercetare-documentare etnografică și a moștenirii culturale a comunității din Sohodol și vor fi create mai multe obiecte de uz gospodăresc specifice vieții rurale, printre care: război de țesut, sucală, fuior și fus, mașină de tors, roată de depănat, rășchitor și vârtelniță. Toate acestea vor face parte din expoziția interactivă, organizată în 2 săli de clasă ale Școlii Gimnaziale din Sohodol.

„Vom opta pentru o formulă expozițională în care se vor regăsi etalate panouri fotodocumentare reprezentative pentru istoria, tradiția și meșteșugurile casnice specifice zonei și o galerie a portretelor cu locuitorii de azi ai comunității. În 14 septembrie 2019 va fi inaugurat muzeul, în cadrul căruia va fi derulat un program complex de activități educaționale, inspirate de specificul moștenirii culturale a comunității locale. Replicile obiectelor etnografice, prezente în expoziție, vor servi la desfășurarea activităților dedicate beneficiarilor direcți, copii și tineri care vor dobândi cunoștințele necesare utilizării acestora, păstrând în acest fel tradițiile locului”, spune reprezentanții Muzeului Casa Mureșenilor.

Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.