blog-logo

„Istorii 1877 Stories”. Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare

„Istorii 1877 Stories”. Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov invită brașovenii la o expoziție inedită.

Proiectul cultural „Istorii 1877 Stories”. Expoziție multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare este realizat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și împreună cu partenerii Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

În cadrul proiectului a fost realizată o expoziție temporară multimedia interactivă, inspirată de rețelele de socializare (facebook, instagram, snapchat, twitter, whatsapp, reddit, youtube, gmail, yahoo), care prezintă personalități și aspecte ale vieții cotidiene ale anului 1877 reflectate în corespondența de familie din arhiva Muzeului „Casa Mureșenilor” (1877 este anul cu cea mai bogată corespondență de famile), în paginile ziarului Gazeta Transilvaniei și în alte surse documentare.

Alte articole:   Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Expoziția, amenajată în opt săli ale muzeului cuprinde panouri expoziționale care imită modelul de comunicare on-line specific rețelelor de comunicare, instalații interactive multimedia (videoproiecții, mese interactive, holograme), precum și bunuri culturale de patrimoniu (documente memoriale, obiecte de uz personal, ziare).

Expoziția este deschisă în perioada 16 septembrie 2019-martie 2020.

Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în perioada aprilie-octombrie 2019.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării”, menționează reprezentanții AFCN.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.