Premieră la Brașov: transport de călători între Rupea și Visci

Premieră la Brașov: transport de călători între Rupea și Visci

După aproape 25 de ani, locuitorii satului Viscri vor putea beneficia, de servicii de transport rutier județean, spre și dinspre orașul Rupea, începând de săptămâna viitoare.

Acest lucru a devenit posibil în urma demersurilor făcute de conducerea Consiliului Județean Brașov, prin includerea și aprobarea traseului Viscri – Dacia – Rupea în cadrul Programului Județean de Transport Public de Persoane, prin curse regulate 2014-2019 și a finalizării procedurii de atribuire electronică a operatorului de transport.

Serviciile de transport pe traseul Viscri – Dacia –Rupea vor fi asigurate de operatorul de transport rutier S.C. TRANSBUS S.A., care a fost desemnat câștigător, în urma atribuirii electronice și care a primit licența de traseu eliberată de Autoritatea Rutieră Română.

Alte articole:   Cine și în ce condiții poate dona sânge pentru bolnavii de Covid-19. Noi reguli

Operatorul de transport va asigura curse regulate în zilele de luni până duminică, inclusiv, pe ruta Viscri – Dacia –Rupea, cu plecare la ora 7.30 dimineața din Viscri și întoarcere la ora 14.30 din Rupea.

Hotărârea forului administrativ județean răspunde unei nevoi acute a locuitorilor din această zonă a județului, care au fost afectați negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.

Ne bucurăm că odată cu deschiderea anului școlar am reușit să le oferim copiilor și locuitorilor satelor Viscri și Dacia pobilitatea unui transport rutier, în condiții decente; sunt locuitori care au un loc de muncă în Rupea și sunt nevoiți să facă zilnic naveta, copii frecventează cursurile unor unități de învățământ din orașul Rupea, persoane care beneficiază de servicii medicale ale spitalului orășenesc și, nu în ultimul rând, cei proveniți din aceste localități și care își vizitează rudele. În funcție de necesitățile și solicitările locuitorilor din aceste zone, vom analiza și posibilitatea modificării orarului de circulație”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate