blog-logo

Sute de vehicule verificate de RAR în trafic, pericol iminent de accidente

Sute de vehicule verificate de RAR în trafic, pericol iminent de accidente

Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara.

În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%)dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.

In județul Brasov, cifrele sunt următoarele:

  • – Vehicule verificate: 1.128, dintre care 61,70% neconforme, iar 124 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident.
  • – 2,66% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 708 amenzi contravenționale, au fost retrase 623 de certificate de înmatriculare și au fost reținute trei permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflect starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, potrivit purtătorului de cuvânt al RAR, Roxana Dima.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.