blog-logo

Pregătiri pentru lărgirea străzii 13 Decembrie: tronsonul giratoriu Făget – pasaj CFR

Pregătiri pentru lărgirea străzii 13 Decembrie: tronsonul giratoriu Făget – pasaj CFR

Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru demararea etapei a doua de lărgire a străzii 13 Decembrie și la tronsonul giratoriu Făget – pasajul CFR.

Primaria Brasov a derulat un contract pentru largirea strazii 13 Decembrie  de la 4 benzi (2 pe sens) la 6 benzi (3 pe sens) intr-o prima etapa, pe zona cuprinsa intre pasajul CFR si strada Henri Coanda. Tronsonul intre pasajul CFR si sensul giratoriu de la Făget a ramas nemodernizat.

„Conform temei de proiectare, s-a studiat lărgirea străzii de la 4 benzi la 6 benzi si trotuare de 2m, amenajare cu îmbrăcăminte asfaltica a structurii noi precum si a legăturii cu suprafaţa existenta pentru un aspect unitar, a trotuarelor, încadrarea acestora cu borduri, realizarea acceselor la străzile laterale, piste pentru biciclete, semnalizare, marcaje si indicatoare, realizarea scurgerii apelor pluviale si iluminat public, pentru a face legătura cu etapa I de lărgire a străzii 13 Decembrie”, se arată în referatul de specialitate semnat de primarul George Scripcaru şi prezentat consilierilor.

Avand in vedere ca lucrarile de largire a str. 13 Decembrie pe tronsonul I (zona pasaj CF pana la intersecţia cu strada H. Coandă), sunt foarte avansate, se impunea demararea de urgenta a lucrarilor pe tronsonul II, in scopul asigurarii continuitatii traficului pana la sensul giratoriu Faget, pana la inceputul anotimpului friguros.

Alte articole:   Neurochirurgul brașovean Vlad Ciurea prezintă dieta care-ți ține mintea funcțională

Valoarea totală a lucrărilor este de 9.772.187,54 lei inclusiv TVA, din care construcţii plus montaj – 7.526.239,71 lei inclusiv TVA. Durata de realizare a lucrarilor: 10 luni.

Distribuie dacă îți place!
  1. Dupu bunul obicei mioritic va fi gata peste vreo 2 ani, ca si restul strazii…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate