Mai puţină birocraţie la SDEE Transilvania Sud pentru emiterea Certificatelor de Racordare la Rețea

Mai puţină birocraţie la SDEE Transilvania Sud pentru emiterea Certificatelor de Racordare la Rețea

SDEE Transilvania Sud a finalizat proiectul de modernizare a procesului de emitere a Certificatelor de Racordare la Rețea (CRR), prin implementarea soluției RPA (Robotic Process Automation), cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de acces la rețeaua electrică de distribuție, oferit utilizatorilor din zona Transilvania Sud.

Lucrările de modernizare au presupus automatizarea proceselor de emitere a CRR cu ajutorul robotizării, în fapt, o aplicație IT dezvoltată într-un limbaj specific, care imită pașii de proces realizați manual.

Astfel, se simplifică procesul de emitere a CRR pentru locurile de consum existente și se elimină pașii intermediari de printare, semnare și transport atâtpentru Fișa de Soluție, cât și pentru Avizul Tehnic de Racordare.

Alte beneficii oferite de noua soluție IT sunt: implementarea rapidă a noului procesdeemitere a CRR și scurtarea semnificativă a procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică. Totodată, se obține o diminuarea costurilor, prin reducerea erorilor operaționale, creșterea gradului de transparență și eficientizarea proceselor.

Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiții importante realizat de SDEE Transilvania Sud, în acest an, în îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii informatice, a sistemelor de management precum și investiții în securitatea cibernetică și continuitatea activității, urmărind îmbunătățirea protecției datelor și implicit a calității serviciilor prestate, precizează reprezentanţii SDEE Transilvania Sud.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cabinetele de optica medicală Optic House - Consultații oftalmologice de calitate la Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.