Două trasee turistice pentru bicicliști, în Țara Făgărașului

Două trasee turistice pentru bicicliști, în Țara Făgărașului

Primarul comunei Viştea, Florin Ioani (foto), care este şi preşedinte al Asociaţiei Ţara Făgăraşului (din care fac parte 25 de comune şi oraşe din judeţele Braşov şi Sibiu), a anun’at c[ vor fi deschise două trase turistice pentru biciclişti.

Primul traseu va face legătura între Cetatea Făgăraşului şi biserica fortificată de la Cârţa, iar cea de-al doilea traseu include Transfăgărăşanul, dar şi Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus.

„Prin aceste trasee vrem să valorificăm potenţialul cultural şi natural al localităţilor. Practic, din traseele principale, marcate cu litera «C» de culoare roşie, vor exista ramificaţii în fiecare localitate, acestea fiind marcate cu litera «C» de culoare albastră. De asemenea, vrem ca în fiecare localitate să existe ghizi locali care să-I îndrume pe turişti către principalele puncte de atracţie. Ba mai mult, aceştia îi vor ajuta pe turişti să viziteze bisericile fortificate, în care, până acum, nu se putea intra, pentru că nu era găsit «omul cu cheia»”, a declarat primarul.

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieşirea din Vlădeni! Trafic blocat!

Edilul a mai anunţat că în această perioadă se lucrează şi la un brand de promovare a Ţării Făgăraşului. „Acesta este realizat de o firmă de specialitate. Costul pentru efectuarea unui studiu de piaţă şi a brandului este de 20.000 de euro”, a precizat Florin Ioani.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate