5 moduri creative în care poți folosi draperiile

Draperiile sunt niște elemente de decor esențiale pentru orice locuință, așa că trebuie alese cu atenție.

Pe lângă aspectul decorativ, draperiile au și un caracter practic: îți oferă intimitate, reduc nivelul luminii și îți protejează piesele de mobilier de razele soarelui.

De asemenea, draperiile pot fi folosite în moduri extrem de creative, așa că îți venim în ajutor și îți oferim câteva idei.

Creează un efect repetitiv

Dacă ai o casă cu ferestre înalte și alăturate, poți profita de acest aspect și poți crea o atmosferă aparte cu ajutorul draperiilor. Îți recomandăm să achiziționezi draperii înguste, pe care să le montezi separat de-a lungul unui perete, astfel încât să creezi un efect repetitiv, extrem de satisfăcător din punct de vedere vizual.

În timpul zilei, atunci când vrei să te bucuri de lumina naturală, poți prinde draperiile cu diverse accesorii și vei vedea că rezultatul va fi unul impresionant.

Asortează draperiile cu culoarea pereților

De multe ori, draperiile sunt alese pentru a oferi un contrast în amenajarea unei încăperi, însă poți obține și un efect de continuitate, dacă alegi un set de draperii care să aibă aceeași nuanță cu pereții camerei.

Astfel, vei crea senzația de spațialitate, iar întregul decor va fi unul deosebit. Dacă te afli în căutarea unui model care să se asorteze cu pereții camerei tale, te invităm să vezi aici prețuri la draperii.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează

Creează un look vintage cu ajutorul draperiilor de catifea

Catifeaua este un material extrem de greu și se potrivește de obicei caselor decorate în stil baroc, deoarece oferă un aer vintage și sofisticat. Poți să creezi această imagine și în locuința ta, dacă alegi niște draperii elegante din catifea, care vor crea o atmosferă opulentă și vor atrage instant atenția oaspeților tăi.

Transformă draperiile în pereți falși

Te-ai gândit vreodată că poți să folosești draperiile pentru a separa anumite spații din locuința ta? Dacă vrei să desparți două camere fără să construiești pereți falși sau dacă vrei să evidențiezi anumite zone dintr-un apartament, poți folosi niște draperii.

Astfel, vei avea parte de intimitate, dar și de o atmosferă relaxantă. Îți recomandăm să folosești niște draperii dintr-un material mai gros, care să se asorteze cu culoarea pereților.

Folosește accesorii statement pentru draperiile tale

Dacă nu vrei ca draperiile tale să transmită o atmosferă plictisitoare, le poți accesoriza cu diverse cleme sau cârlige speciale. Poți căuta diverse accesorii pentru draperii și prin târgurile vintage, unde găsești adesea obiecte impresionante, care cu siguranță vor atrage atenția oaspeților tăi.

De asemenea, în perioada sărbătorilor poți decora draperiile cu crenguțe de brad sau vâsc și cu globuri strălucitoare. Iar pentru draperiile din camera copiilor poți alege niște accesorii colorate și hazlii, care să le stimuleze imaginația celor mici.

Alte articole:   Schimb dur de replici între Raed Arafat și Florin Orțan privind persoanele asimptomatice infectate cu COVID-19

Iată, așadar, cum draperiile pot fi folosite în moduri creative, dar și practice. Ele te pot ajuta să îți protejezi mobilierul de razele soarelui, să creezi o atmosferă plăcută în orice încăpere și să ai parte de intimitate.

De asemenea, poți folosi draperiile și pentru a delimita anumite zone din locuință, în loc să construiești pereți falși.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.