blog-logo

Băsescu curtează PNL, dar când gura păcătosului…

Băsescu curtează PNL, dar când gura păcătosului…

Proaspătul europarlamentar Traian Băsescu, fost președinte-jucător, acum este comentator de la Bruxelles al politichiei de mărgăritar de pe malul Dâmboviţei.

Băsescu simte nevoia tot timpul „să dea semnale”. Plecarea ALDE de la Guvernare a fost unul dintre momentele sensibile pe care „eroul” de la Anvers vrea să le speculeze. Cere demisia PSD şi venirea la putere a… PNL. De PMP, partidul care i-a cumpărat biletul de avion nu zice nimic.

„PSD trebuie să înţeleagă că, după retragerea ALDE de la guvernare, Preşedintele României nu mai poate aproba remanierea cerută de premierul Dăncilă decât dacă remanierea este aprobată de Parlament (vezi Art. 85 din Constituţie). Dar acest lucru nu este posibil pentru că PSD nu mai are majoritate, pierzând şi alianţa cu ALDE şi susţinerea parlamentară a UDMR. Nici tehnic şi nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament. Datorită imposibilităţii realizării remanierii şi pentru a-şi salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie cu PSD cu tot. Când te gândeşti că, acum doi ani, PSD avea 46 la sută, că au mărit consistent pensiile şi salariile, au reintrodus pensile speciale, au mărit ajutoarele sociale etc, te întrebi cât de nepricepuţi au putut fi socialiştii încât azi să ajungă în poziţia de a fi scoşi de la guvernare. Oare cum au reuşit socialiştii ca prin creşterea salariilor şi pensiilor cu peste 100 la sută, să ajungă într-o situaţie politică mai rea decât am avut eu după ce s-au tăiat salariile cu 25 la sută. Curat murdar! Ludovic Orban şi Rareş Bogdan abia aşteaptă să preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar şi pentru a da ţării viitor”, a scris Băsescu pe pagina personală de Facebook.

Alte articole:   “Mărţişor cu suflet” de la Asociația Milioane de Prieteni

Oare este „bună” situaţia politică de acum, a PMP şi a lui Băsescu, după isprăvile pe care şi le asumă marinarul? Iar curtatul PNL este cumva întâmplător pentru o viitoare colaborare la alegerile parlamentare de anul viitor?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate