Primăria Brașov va implementa Catalogul electronic în toate școlile. Este bine sau rău?

Primăria Brașov va implementa Catalogul electronic în toate școlile. Este bine sau rău?

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că va fi introdus Catalogul electronic în toate școlile din municipiu încă din acest an, existând o licitație în derulare în acest sens.

„Părinții, în general, vor acest lucru, pentru a vedea în orice moment ce situație școlară au copii și preența la cursuri. Problema mai mare se pare că este în privința unităților de învățământ, care trebuie să introducă aceste date. Licitația este în derulare și catalogul electronic va fi implementat din acest an. La școala 6 acest lucru se face de câțiva ani. Din experiența dumnealor, cel mai bine este să fie desemnată o persoană pentru această activitate. Pe noi, ca municipalitate, de exemplu, ne interesează absențele, pentru ca noi să știm ce buget alocăm pentru partea de transport a elevilor. Am constatat că alocăm bani pentru elevi care nu existau sau nu mai erau la școală, ori erau la alta școală sau au ieșit din ciclul de învățământ, fiindcă primeam la Primărie niște tabele pe hârtie, care s-au dovedit a nu fi în concordanță cu realitatea”, a declarat Scripcaru.

Mai mult, polițiștii locali trebuie să fie mai exigenți și nu vor mai permite staționarea mașinilor părinților care așteaptă copii de la școală pe strada Mureșenilor sau în față la Colegiul Național Unirea, după ce va fi introdus transportul elevilor și al cadrelor didactice și nedidactice cu curse speciale. (AMĂNUNTE AICI!).

Mai mult, primarul Brașovului a precizat că, spre exemplu, în zona Porții Șchei, trebuie amenajată o stație specială pentru autobuzele destinate transportului elevilor, pentru a nu bloca circulația în zonă. Pe de altă parte, nu există nicio certitudine că părinții vor agrea soluția avansată de municipalitate și să-și trimită copiii la școală cu autobuzul, pentru a evita blocajul rutier care apare la orele de vârf.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap