Cum porți costumul bărbătesc cu bun-gust. 5 reguli pe care orice bărbat trebuie să le știe

Costumul, piesa vestimentară care nu ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat, este alegerea perfectă pentru ocaziile speciale din viața ta: un eveniment cu ștaif, o nuntă, o petrecere al cărei cuvânt-cheie este eleganța.

Un gentleman adevărat înțelege, însă, că nu este suficient să aibă un costum în șifonier, căci bunul-gust se va reflecta în felul în care îl va purta. Pentru că știm că și tu îți dorești să ai o apariție rafinată, iată 5 reguli esențiale de care să ții cont atunci când porți costum:

Alege mărimea potrivită

Deși poate părea banală, această regulă este, de fapt, esențială. De aceea, este important să alegi un costum care se pliază perfect pe trupul tău. Orientează-te, în primul rând, la umerii sacoului, care nu trebuie să stea ridicați.

De asemenea, nici mânecile nu trebuie să fie prea lungi: este recomandat ca acestea să vină până la nodul de la degetul mare al mâinii. Și lungimea pantalonilor este un detaliu vestimentar care contează: aceștia trebuie să fie până deasupra călcâiului de la pantofi. 

Alte articole:   Ploi torențiale, vijelii și grindină, în weekend!

Acordă atenție nasturilor

În cazul în care porți un sacou cu 3 nasturi, cel din mijloc trebuie să fie întotdeauna încheiat. În funcție de preferințele tale, cel de sus poate fi ori încheiat, ori descheiat. În privința nasturelui de jos, regulile vestimentare spun că acesta ar trebui să rămână descheiat.

Dacă porți un sacou cu un singure nasture, este, de asemenea, recomandat să îl închei. Când stai așezat pe scaun, descheie toți nasturii sacoului – atât din motive estetice, cât și din motive legate de confort.

Ține cont de lungimea cravatei

Cravata, accesoriul masculin care îți va da un plus de eleganță, are și ea propriile reguli de purtare. Lungimea sa este esențială, fiind obligatoriu să îți ajungă până la talie sau până la curea. Alte lungimi nu sunt acceptate, pentru că acestea nu vor face decât să creeze dezechilibru vizual, antonimul bunului-gust. 

Alte articole:   Instanța a decis: APDT prezidată de Macedonschi a dat o gaură de 90.000 de euro Consiliului Județean (ep. 1)

Alege o cromatică potrivită evenimentului

Culoarea costumului este în strânsă legătură cu evenimentul la care urmează să participi. De exemplu, dacă dress code-ul este black tie, costumul pe care îl vei purta va fi în mod obligatoriu negru. În cazul în care nu există un dress code, este important să optezi pentru un costum a cărui culoare să fie în concordanță cu pretențiile evenimentului.

Cu alte cuvinte, dacă mergi la o petrecere care are loc vara, în aer liber, poți opta pentru un look smart-casual cu o cromatică neconvențională: bleu, mov, bej. Pe de altă parte, evenimentele sofisticate cer, în general, culori clasice: cu un costum negru sau bleumarin de calitate, precum costumele pentru bărbați de la BMan, nu ai cum să dai greș!

Asortează pantofii la costum

În alegerea pantofilor pentru costum, îți recomandăm să ții cont de două criterii esențiale: material și culoare. În privința materialului, optează întotdeauna pentru piele naturală, pentru că, pe lângă aspectul plăcut, are și avantajul rezistenței în timp și, totodată, îți va oferi tot confortul de care vei avea nevoie pe parcursul unei seri dansante. 

Alte articole:   Făgărașul are prima aplicație pentru telefoanele mobile: Făgăraș City App (Video)

Este important să existe armonie între culoarea costumului și culoarea pantofilor. În cazul în care porți un costum negru, optează pentru pantofi tot negri – vei obține un look clasic, dar elegant. În schimb, un costum bleumarin este mai versatil din punct de vedere cromatic, de aceea îl poți combina cu pantofi negri, maro sau chiar vișinii. De asemenea, cromatica pantofilor este, și ea, în directă legătură cu pretențiile vestimentare ale evenimentului. De aceea, nu este indicat să optezi pentru pantofi prea îndrăzneți sau colorați la ocaziile formale. 

Adevărații gentlemani fac alegeri vestimentare care sunt atât o formă de exprimare a bunului-gust, cât și o formă de autoexprimare. Așadar, alege un costum pe care să îl porți cu încredere și care să vorbească despre tine!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate