blog-logo

Bărbat din Iași, abandonat de prieteni, pe munte, în toiul nopții, recuperat de Salvamont Zărneşti (Foto)

Bărbat din Iași, abandonat de prieteni, pe munte, în toiul nopții, recuperat de Salvamont Zărneşti (Foto)

Un bărbat din Iași a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor din Zărnești, după ce, epuizat fizic, a fost abandonat în pădure, de grupul de prieteni.

Aventura bărbatului a început duminică, când împreună cu trei prieteni a plecat într-o drumeţie pe munte.

La un moment dat, când bărbatul a dat semne de oboseală, doi dintre prieteni au decis să-și continue drumeția pe motiv ca “ritmul e prea lent pentru ei”.

După un timp, și cel care a rămas alături de bărbatul epuizat, a decis să-l abandoneze, lasându-l singur în miez de noapte în sălbăticie. Totuși, înainte de a pleca a sunat la numărul unic de urgență 112.

O echipă de la Salvamont Zărneşti a plecat în căutarea victimei.

„Epuizarea fizică poate fi riscantă iar dacă nu se răspunde prompt în aceste situații, în primul rând de către persoanele prezente sau chiar victima în sine, ele pot degenera, plătind chiar și cu prețul vieții. Azi-noapte formația din Zărnești a fost solicitată pentru un asemenea caz prin 112, unde răspunsul a fost considerat de către noi o urgență. Ceea ce nu am înțeles a fost faptul cum poți merge într-un grup de patru persoane care efectiv te abandonează de două ori? Primii doi pleacă și își continuă drumul motivând astfel: «ritmul fiind prea lent pentru ei» , apoi cel care rămâne cu victima consideră că nu face față, pleacă și el, lăsând partenerul de drum singur în miez de noapte în pădure, dar totuși anunțând în prealabil 112 despre caz (o soluție foarte benefică să cauți ajutor, dar fără a înțelege că nu pleci definitiv, lăsând victima singură)”.,explică salvatorii pe pagina de Facebook.

Salvamontiștii montani, au ajuns la victimă în jurul orei 1.30 și au transportat-o în siguranță în Zărnești.

Alte articole:   Avertizare ANM: Cod galben de ceață în mai multe localități din județul Brașov

Însă, aici o altă surpriză. Cei trei prieteni, care şi-au abandonat colegul, nu au stat să îl aştepte nici măcar în oraş. Aceștia plecaseră spre Iași, fără să îi mai intereseze ce se întamplă cu prietenul lor.

Constatăm că victima noastră a rămas singură în mijlocul Zărneștiului, prin prisma faptului că cei trei decid să nu o mai aștepte pentru a pleca toți patru cu mașina proprie spre casă, adică Iași. Așadar, logica noastră a fost cumva depășită de un factor real de a înțelege lucrurile și cumva am învățat o nouă lecție care nu exista în generațiile trecute de montaniarzi: Atenție cu cine pleci la drum!”, au mai spus salvamontiștii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.