blog-logo

Sâmbăta şoferilor beţi şi fără permis, pe drumurile din Brașov

Sâmbăta şoferilor beţi şi fără permis, pe drumurile din Brașov

Mai mulți șoferi sunt cercetați penal, după ce au fost depistați în trafic fie sub influența băuturilor alcoolice, fie fară permis de conducere pe șoselele din județul Brașov.

Sâmbătă, în jurul orelor 12.45, poliţiştii din Poiana Brașov l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 30 de ani. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tănărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidentul l-a dat de gol

Tot sâmbătă, în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Braşov au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

„Un bărbat în vârstă de 50 ani, care conducea un autoturism pe str. Octavian Goga din municipiul Brașov, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a acroșat un gard de metal, ulterior autoturismul fiind proiectat într-un arbore. Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului a procedat la testarea alcooltest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0,84 alcool pur în aerul expirat. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisar Alina Ivan.

De asemenea, cu ocazia verficărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Alte articole:   Alarmă falsă cu bombă neexplodată la Colegiul Mircea Cristea

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor.

Cu dosar penal pentru alcool la volan s-au ales și un bărbat din Voila, unul din Mândra şi unul din Codlea.

Sâmbătă, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, în timp ce desfășurau activități pe linie de circulație rutieră, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 41 ani, care a condus un autoturism pe raza localității Șercaia, jud. Brașov.

Alte articole:   Fabulație sau eroare? Allen Coliban vrea transport pe șine Brașov - Sânpetru

Cu ocazia testării conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului  în aerul expirat, rezultatul a fost 0.82 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și șoferul unei autoutilitare a fost prins băut la volan, sâmbătă, în jurul orelor 11.30, pe DN 1, în Mândra. Conducătorul auto avea 0,83 mg/l alcool pur.

Un șofer amețit a refuzat testarea cu apartatul etilotest

Tot sâmbătă, în jurul orei 22,00, polițiștii au identificat pe str. Chimiștilor din municipiul Codlea, jud. Brașov, un bărbat în vârstă de 47 ani, care a condus un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Alte articole:   Sondaj newsbv.ro - Sunteți de acord cu reintroducerea tramvaiului la Brașov?

Conducătorul auto a refuzat testarea cu apartatul etilotest, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, de asemenea, a refuzat recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Un alt bărbat s-a ales cu dosar penal din cauza permisului. Acesta a fost oprit pentru verificări sâmbătă dimineață, pe Ocolitoarea Brașovului, și a prezentat un permis de conducere care nu era valabil pe teriotoril României.

„Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, ocazie cu care a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie. În urma verficărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că actul respectiv era de tip provizoriu, iar valabilitatea acestuia opera doar pe teritoriul statului emitent și doar cu însoțitor”, a precizat subcomisarul Alina Ivan.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate