blog-logo

Caravana „România fără gluten” ajunge la Brașov. Testări gratuite pentru boala celiacă

Caravana „România fără gluten” ajunge la Brașov. Testări gratuite pentru boala celiacă

Astăzi, 26 august, Caravana „România fără gluten” ajunge la Brașov ( Hotel Belfort, Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 4), unde vor avea loc sesiuni de testare gratuită pentru boala celiacă (intoleranţa la gluten de tip autoimun).

Testarea presupune o simplă înțepătură în deget și nu necesită o pregătire prealabilă. Vor fi testate exclusiv persoanele care nu țin o dietă fără gluten.

Rezultatele sunt oferite pe loc şi interpretate de medicii prezenţi.

Caravana se adresează şi celor care suferă deja de boala celiacă sau sensibilitate la gluten: ei pot beneficia de sesiuni de informare şi de materiale educative.

Campania este cea mai amplă de acest tip din România şi este organizată de Asociaţia Română pentru Intoleranţă la Gluten (ARIG), în parteneriat cu Kaufland România şi se adresează atât pacienţilor, cât şi medicilor (care vor beneficia de un curs autorizat pentru diagnosticarea afecţiunilor induse de gluten).

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

În cadrul evenimentul, care se va desfășura între orele 14.00-18.00, vor lua cuvântul Angela Stănescu, Vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Intoleranţă la Gluten (ARIG), Alina Stănescu Popp, Medic Specialist Gastroenterologie Pediatrică, Director al Centrului de Management pentru Boală Celiacă, INSMC și Bogdana Popa, Responsabil Comunicare CSR, Kaufland România.

Foto: arhiva/medicalnewstoday.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate