Roxana Mînzatu: Cele mai multe start-up-uri finanțate cu fonduri europene sunt în Regiunea Centru

Roxana Mînzatu: Cele mai multe start-up-uri finanțate cu fonduri europene sunt în Regiunea Centru

Roxana Mînzatu a prezentat într-o conferință de presă progresele făcute de România în privința finanțării cu fonduri europene a activităților antreprenoriale de tip start-up.

Potrivit ministrului, prin programele StartUp Plus şi Diaspora StartUp au fost înființate 8715 companii, la nivelul întregii țări, în urma unei finațări totale de 384,2 milioane de euro.

Finanțarea aferentă celor două programe, 346 milioane de euro pentru StartUp Plus și 32 de milioane de euro pentru Diaspora Start-Up s-a realizat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.

La nivelul celor 7 regiuni de dezvoltare care au putut accesa cele două programe de finanțare, regiunea CENTRU este cea în care au fost înființate cele mai multe companii – 1562, urmată de regiunea SUD – 1418 companii înființate și SUD-VEST – 1307 companii înființate.

“Este un moment de bilanț și începutul unei perioade de analiză, pentru că astăzi putem vedea banii europeni la lucru. Cele 8715 companii înființate prin programe de tip StartUp reprezintă un succes și îmi doresc ca ele să ajungă la maturitate și să se dezvolte într-o economie competitivă. Mă bucur că Regiunea Centru este fruntașă în acest clasament, mă bucur că Brașovul și că brașovenii pot beneficia în mod direct de fonduri europene în finanțarea afacerilor. Avem astăzi, în Brașov, 255 de afaceri nou finanțate, cu fonduri europene POCU și am încredere că fiecare dintre ele va avea succes”, a declarat Roxana Mînzatu.

Alte articole:   Cabinetele de optica medicală Optic House - Consultații oftalmologice de calitate la Brașov

Prin programele antreprenoriale finanțate cu fonduri europene, beneficiarii se obligă să creeze cel puțin două locuri de muncă. Astfel, cele 8715 startup-uri vor crea în total cel puțin 17.430 de locuri de muncă care vor aduce în fiecare an peste 38,4 milioane de euro la bugetul de stat, prin contribuțiile aferente salariilor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.