blog-logo

Spectacol sold out în a doua seara de concurs, la Cerbul de Aur

Spectacol sold out în a doua seara de concurs, la Cerbul de Aur

Încă o zi şi aflăm câştigătorii premiilor în valoare de 55 de mii de euro. Cea de-a doua seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur aduce pe scenă alţi concurenţi străini provocaţi să cânte în limba română, dar şi show-uri în premieră. Este seara în care Emeli Sandé, una dintre cele mai bune voci din Marea Britanie din ultimii 10 ani, va avea primul concert în România, iar Irina Rimes va urca pentru prima dată pe scena Cerbului, acolo unde a visat să ajungă din copilărie.

Spectacolul se deschide şi în această seară pe acordurile lui Zoli Toth, care va avea alături, de această dată, un cor format din 80 de copii.

Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza  G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia) şi Renate (România) sunt cei şase concurenţi care vor cânta piesa din repertoriul românesc. Încântaţi de atmosfera de la Braşov şi mândri de progresele pe care le-au făcut la repetiţie, ei au vorbit despre cum şi-au ales melodiile din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

Alfie Arcuri, din Australia va interpreta melodia „Acasă” (Smiley). Finalistul, care se află la prima sa călătorie în Europa, e încântat de Braşov şi spune că a iubit din prima clipă melodia lui Smiley, dar limba română a fost o piatră de încercare. „Mi-au trebuit şase lecţii de limba română ca să pot interpreta acest cântec. Este foarte dificil pentru un australian să înveţe româna. Sper că îmi voi aminti versurile pe scenă şi va fi o interpretare frumoasă”, spune Alfie.

Ralfs Eilands, din Letonia va cânta melodia „Apa” (Loredana). „Piesa m-a ales pe mine. În ceea ce priveşte limba română, cred că este cea mai grea pe care am întâlnit-o vreodată”.

Veronica Liberati şi Eliza G vin din Italia. Finalistele au optat pentru melodiile „Bună seara, iubite” (Loredana) şi „Creioane colorate”, din repertoriul lui Feli. „Feli cântă genul de melodie care îmi place: minuntă, dulce şi tristă în acelaşi timp. Cred că stilului şi vocii mele i se potriveşte perfect. Am fost norocoasă să pot alege această piesă”, a spus Eliza G.

Cynthia Verazie, din Cipru, este cea mai tânără concurentă. La numai 16 ani ea va interpreta „Cât de frumoasă ești” (Mihai). „Am spus că trebuie să o cânt imediat ce am auzit-o şi sunt fericită că voi interpreta alături de orchestra lui Ionel şi Andrei Tudor, care este nemaipomenită. Pentru mine nu a fost dificil să învăţ limba română. Cântecul l-am învăţat cu ajutorul prietenei mele, Mara, care acum se află în Braşov cu mine”, spune Cynthia.

Renate (România) speră ca melodia „Ploaia si noi”, pe care o va interpreta, să ajungă la sufletul publicului. „Mi-am dorit să ajung la Cerbul de Aur de când am făcut primii paşi în muzică. Mă uitam atentă la televizor şi îmi spuneam că dacă ajung pe scena Cerbului aş vrea să cant ceva „cu greutate”. Aşa că, sper  să ajung la sufletul oamenilor cu această piesă.”

Astăzi, fanii concursului internaţional Cerbul de Aur îşi pot vota favoriţii printr-un poll indicat pe pagina de Facebook a Festivalului: www.facebook.com/CerbulDeAur.ro.

Startul votului va fi dat de prezentatori după ultima interpretare din acestă seară de Concurs (23 august 2019), publicul putându-şi exprima votul până la finalul recitalului/concertului serii.

Pentru a putea vota, publicul trebuie:

1. Să acceseze adresa web indicată pe pagina de Facebook oficială a Festivalului;

2. Să selecteze caseta de votare din dreptul concurentului favorit şi să dea clik pe butonul „Votează”.

Pentru ca votul să poată fi înregistrat, utilizatorul trebuie să se înregistreze cu contul său de Facebook.

Votarea se încheie când se termină genericul de final al Festivalului din seara de 23 august.

Rezultatul votului poate fi urmărit în timp real.

Jurnaliştii acreditaţi pot vota într-o secţiune special creată pentru ei pe site-ul https://votcerbuldeaur.ro. Ca şi în cazul votului publicului, sesiunea de vot va fi deschisă imediat după ce ultimul concurent va coborî de pe scenă şi se va închide în aceeaşi seară, la terminarea recitalului/concertului.

În acest an, Premiul publicului este acordat de Primăria Braşov, iar cel al presei, de către de Consiliul Judeţean Braşov.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21.00.

Reguli de acces în Piaţa Sfatului din Braşov

În fiecare zi de festival, accesul publicului se face începând cu ora 19.30, până la ora 20.45, evenimentul fiind televizat. Detalii, găsiţi pe site-urile tvr.ro şi cerbuldeaur.ro.

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, Prefectura Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România, potrivit unui comunicat remis de organizatori.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.