Cum poți amenaja mobila din sufrageria unui apartament tip studio

Pentru a ne gândi cum poate fi amenajată sufrageria unui apartament tip studio trebuie mai întâi să definim corect conceptul de studio, concept apărut nu de foarte mult timp pe piața de imobiliare din țara noastră. Conceptul a apărut pentru a schimba percepția locatarilor față de nevoile principale pe care trebuie să le asigure un cămin, cu alte cuvinte mai mult confort.

Pereții sunt mai groși și elimină astfel disconfortul simțit de cei ce locuiesc în garsonierele din blocurile vechi. Dimensiunile caracteristice studiourilor constituie un alt motiv pentru care balanța înclină mai mult spre acestea decât spre garsoniere, spațiul oferit fiind mai extins, mai aerisit.

Un alt avantaj al studioului este că oferă spațiu suficient în bucătărie și baie, spre deosebire de garsonierele vechi, ce limitează enorm acest aspect. Se întâmplă în unele cazuri ca bucătăria să facă parte din singura camera de locuit ceea ce nu este deloc plăcut. În plus, spațiul restrâns nu permite amplasarea electrocasnicelor corespunzătoare, frigider, aragaz, blat, în schimb, apartamentul de tip studio beneficiază de bucătărie închisă sau deschisă, după dorința fiecăruia, precum și de baie proprie.

În ceea ce privește designul, acesta are un rol enorm în asigurarea unui confort fizic și psihic. Diferența între primul impact la vederea unui studio versus a unei garsoniere poate fi enormă, studioul distingându-se prin modul de construcție, transmițând un aer de prospețime și modernism. De asemenea, sunt mai atractive și mai practice. Nu sunt la fel de spațioase ca un apartament, dar cu siguranță sunt mai confortabile decât garsonierele. Sunt multe persoane care merg pe aceasta variantă de locuință și se declară satisfăcuți de condițiile de trai pe care le asigură.

Sufrageria, ce înseamnă și cu ce se diferențiază

Uneori, termenii de living apartament, sufragerie, dining și cameră de zi nu sunt folosiți adecvat pentru că nu toată lumea știe exact semnificația pe care o are fiecare. Totul pleacă de la perioada în care camera cea mai mare din apartamentul de la bloc nu permitea diferențiere, ea dând impresia că joacă un rol cumulat.

Centru al căminului, teritoriu neutru și carte de vizită, aici se strânge toată familia pentru cina festivă sau discuția de relaxare de la sfârșitul zilei, aici sunt invitați musafirii, aici mai doarme ocazional câte un prieten, dar tot aici cineva poate să-și stabilească biroul, dacă lucrează de acasă. Aici găsim, în general, televizorul, canapeaua, masa, scaunele și o bibliotecă masivă.

Alte articole:   FAPT: Crește valoarea unui voucher de vacanță în 2020

Când vorbim de amenajarea unei sufragerii dintr-un apartament tip studio ne referim la o cameră special amenajată și mobilată, în care se servește masa, adică un „dining”. Acest spațiu este mobilat cu o masă, scaune și uneori o servantă, adică un bufet pe care se așază vesela și tacâmurile necesare pentru servitul mesei, și este adiacent bucătariei, dar permite accesul facil în living. Toate acestea pot fi gasite in magazinul online www.acaju.ro

Amenajarea unui sufragerii dintr-un apartament tip studio

Amenajarea unei sufragerii depinde de unde este amplasată zona de dining, ea putând fi atât o cameră separată, cât și o zonă integrată într-o altă cameră.

Indiferent dacă această cameră este separată, open space cu livingul sau open space atât cu bucătăria cât și cu livingul trebuie să fie în imediata apropiere a bucătăriei, având chiar legătură directă, fie cu ușă sau printr-un geam tip ghișeu, pentru a nu fi nevoit să te plimbi cu mâncarea prin mai multe camere. Pentru aceste considerente varianta open space este cea mai bună.

https://www.acaju.ro/mobila-si-mobilier/mobila-living/mese-scaune-living/

Scopul principal al unui dining este servirea mesei, deci nu vei avea nevoie de foarte multă mobilă, piesele de bază fiind:

  • masă încăpătoare, poți merge pe varianta unui set masă cu scaune living din gama Acaju;
  • scaune confortabile, pe care să se stea cu plăcere chiar și pentru câteva ore;
  • un bufet sau o comodă unde să se păstreze vesela;
  • o vitrină pentru pahare și cești.

Amenajarea sufrageriei într-un stil propriu și plăcut, care să te definească, este foarte importantă, deoarece sufrageria este locul în care te relaxezi după o zi lungă și obositoare cu o cină liniștită alături de familie.

Piesele de mobilă sufragerie sunt reprezentate în principal de o masă și de scaunele aferente, care împreună îndeplinesc scopul general al acestui spațiu. În funcție de spațiul disponibil această masă poate fi de 4, 6 sau chiar 8 persoane. Alegerea mobilierului se face în funcție de dimensiunile spațiului pe care îl avem la dispoziție.

Alte articole:   Ce beneficii are spirulina naturală?

Dacă o sufragerie mică se poate mobila cu o masă de 4 persoane, pentru una mai spațioasă se poate alege o masă de 6 sau 8 persoane, dar se poate opta și pentru un model de masă extensibilă, de 12 persoane pentru atunci când ai mai mulți musafiri la masă.

În funcție de spațiul avut în sufrageria unui apartament tip studio trebuie să existe o comodă pe care o găsim tot la mobila living Acaju cu dulapuri și sertare pentru depozitarea veselei, a tacâmurilor și a tuturor accesoriilor necesare servitului mesei. De obicei lângă acest bufet se regăsește și argintarul sau vitrina, care deși sunt dulapuri cu forme relativ diferite puneau la vedere, în vitrine, piesele de colecție pentru servitul mesei. Aceste piese de mobilier pot fi inlocuite de o comodă cu uși de sticlă sau chiar rafturi. În mobila pentru living apartament putem găsi de asemenea vitrine living sau în funcție de designul abordat putem amenaja rafturi simple pe perete, din lemn sau chiar sticlă.

Reguli în amenajarea unei sufragerii perfecte pentru toată familia

Pentru amenajarea unei sufragerii, pentru a obține o zonă de dining confortabilă și plăcută vizual, va trebui să urmezi o serie de reguli care țin de stil, culori, modul de iluminare și chiar de micile detalii, precum vesela sau fața de masă.

Stilul sufrageriei trebuie să se potrivească stilului general în care este decorată casa, pentru a crea armonie. Elementele la care trebuie să fii atent sunt podeaua, covoarele, pereții, perdelele și, desigur, mobila.

https://www.acaju.ro/masa-olivia/

Culorile sufrageriei alese trebuie să se potrivească stilului de design interior, care se vor regăsi în mai multe elemente din încăpere precum draperiile, tapițeria, covoarele și mobila. Ca scheme de culoare pe care le poți folosi pot fi culorile complementare sau cele monocrome.

Printre combinațiile simple de culori complementare pot fi roșu și galben, albastru și portocaliu sau galben și mov. Pentru a crea senzația de adâncime, poți folosi mai multe nuanțe ale celor două culori alese.

Alte articole:   OMS avertizează că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

O cameră monocromă poate fi o alegere destul de banală, dar nu înseamnă că trebuie să folosești exact aceeași culoare la orice obiect. Poți să te joci cu alternanța nuanțelor alegând un albastru deschis pentru pereți, unul mai închis pentru mobilă și unul foarte închis pentru covor. Pentru o cameră cu un aer odihnitor poți alege și culori naturale mai blânde, precum griul, bejul sau cremul. Pentru un aer dinamic și scoaterea camerei din monotonie optează pentru accente de culoare vesele și viu colorate la perne, fața de masă sau veselă.

Iluminatul sufrageriei ar fi indicat să se bazeze pe lumina naturală, iar masa cu scaune să fie poziționate lângă ferestre sau în apropierea ușilor ce se deschid către terasă. Lumina naturală nu doar că te ajută să faci economie, dar îți pune în valoare și fiecare fel de mâncare pe care îl servești. Pentru iluminatul artificial trebuie poziționată o lustră sau un alt corp de iluminat, fix deasupra mesei care prin lumina puternică creată va da un aer de eleganță zonei, un confort sporit în timpul mesei și dacă nu este în încăpere separată o va delimita de restul camerei. Dacă ți se pare că nu este destulă lumină, mai poți adăuga aplice sau lampadare.

Decorațiunile din sufrageriea unui apartament tip studio creează o atmosferă plăcută și ridică calitatea zonei de dining. Lumânările puse pe masă vor da o atmosferă romantică și intimă. Piesele de veselă cu diverse forme, pătrate, rotunde și de diferite înălțimi, mai ales când e vorba de pahare creează un decor dinamic. Fața de masă ar trebui să fie diferită în funcție de ocazie, potențând spiritul sărbătorilor și se poate completa cu diverse servețele. Foarte important este ca pe masă să se găsească o piesă centrală care atrage cel mai mult atenția, ea putând fi de la o sculptură la un aranjament floral.

Amenajarea unei sufragerii dintr-un apartament tip studio nu trebuie să fie o corvoadă, ci o etapă frumoasă din viața fiecăruia, bazată pe propriile preferințe în materie de mobilier, cât și de bugetul personal.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap