Taximetriștii și transportatorii de persoane, verificați de polițiști

Taximetriștii și transportatorii de persoane, verificați de polițiști

Miercuri, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov au desfășurat, o acțiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane și marfă efectuate prin curse regulate și ocazionale.

În cele trei ore polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.600 lei, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere,  2- H.G. 69/2012, 2- O.G. 37/2007, 1- O.G. 43/1997 și 28 abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au depistat trei persoane care au condus autovehicule de transport marfă deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Acestea au fost sancționate contravențional și le-au fost reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a șofa pe drumurile publice.

Agenții rutieri au retras șapte certificate de înmatriculare, dintre care patru pentru defecțiuni tehnice și trei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor.

Cu ocazia desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Kite challenge de Ziua Internațională a Copilului: Să colorăm cerul cu zmee!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov