Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă. Examenul începe astăzi cu probele scrise

Bacalaureat 2019, sesiunea  de toamnă. Examenul începe astăzi cu probele scrise

Aproximativ 1.000 de elevi brașoveni, absolvenți de liceu, care nu au luat Bacalaureatul în prima sesiune, sau care provin din seriile vechi s-au înscris pentru a susţine examenul în sesiunea august – septembrie.

Examenul se susține în două centre din municipiul Brașov, respectiv Colegiul „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Naţional „Aprily Lajos”. De asemenea, va mai fi o subcomisie la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” din Făgăraș.

În cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, candidaţii vor susţine mai întâi probele scrise şi apoi pe cele de competenţe.

Astfel, cei 963 de elevi înscriși, susțin astăzi prima probă a Bacalaureatului din sesiunea de toamnă, respectiv proba scrisă la Limba și literatura română.

Cum se desfășoară probele

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Alte articole:   Masca de protecție este obligatorie la evenimentele Operei Brașov

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul și comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Alte articole:   Se oprește curentul electric în mai multe localități din județul Brașov

Acești candidați nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise.

Din cele 100 de variante de BAC se vor extrage doar două, în funcție de profil. Elevii de la uman vor primi o variant mai grea, iar cei de la real vor primi o variant ceva mai ușoară.

Alte articole:   „Până la sfârșitul anului, autostrada Comarnic-Brașov intră în linie dreaptă”, anunță Lucian Bode

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care este programată în perioada 21 august – 3 septembrie, continuă astfel:

  • 22 august – limba și literatură maternă – proba Eb) – proba scrisă;
  • 23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă;
  • 26 august – proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă.
  • 27 și 28 august – proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale
  • 2 – 3 septembrie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională.

Rezultatele parţiale vor fi afişate pe 3 septembrie, până la ora 12.00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi între orele 12.00 şi 16.00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.

Rata finală de promovare în sesiunea iunie – iulie, la Braşov, a fost de 74,89%.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate