blog-logo

3 accesorii auto pentru o mașină impecabil de curată

Chiar dacă par un simplu accesoriu, covorașele auto au și alte roluri, pe lângă cel de a înfrumuseța interiorul mașinii tale. Ele o protejează, apără podeaua de murdărie și umezeală și o ajută să nu se tocească în timp. În fond, nimeni nu își dorește ca după douăzeci de ani să aibă o mașină ca cea a lui Fred Flinstone, nu?

Trecând puțin peste întrebuințarea lor clasică, merită menționat faptul că preșurile auto, alese potrivit, asigură o aderență bună a piciorului pentru condus, contribuind astfel la siguranța șofatului.

Cum le alegi?

Sunt atât de multe modele de preșuri auto pe piață încât poate părea o misiune imposibilă șă le alegi pe cele potrivite pentru mașina ta. Însă fie că optezi pentru un model universal, fie că alegi unul specific pentru marca ta de mașină, precum preșurile Golf 5, sunt câteva criterii de care trebuie să ții cont:

  • ·   dacă sunt universale sau special create pentru o anumită marcă de mașină
  • ·   siguranța
  • ·   prețul
  • ·   calitatea lor, materialul din care sunt făcute și întreținerea acestuia
Alte articole:   Alte două şcoli din județul Brașov, în scenariul roşu

Chiar dacă există modele universale de covorașe auto, ideal ar fi să alegi unele create special pentru modelul tău de mașină, pentru a te asigura că acestea se potrivesc perfect.

Pe lângă protecția podelei, potrivirea exactă a covorașelor de mașină este un aspect important în ceea ce privește siguranța șofatului. Un preș instabil, mai mare sau mai mic decât dimensiunea corectă, se poate deplasa sub pedalele mașinii și le poate bloca.

Prețul covorașelor auto

Există covorașe auto pentru toate bugetele, cele universale vin de obicei în mărimi standard, două în față și două în spate. Acestea sunt cele mai accesibile la preț. Dacă însă ești perfectionist și îți dorești ca tot ce alegi pentru mașina ta să fie de cea mai bună calitate, există opțiunea preșurilor auto recomandate de producătorul mașinii.

Această variantă este, desigur, ceva mai costisitoare, însă și aici prețurile variază destul de mult în funcție de producător sau de anul de fabricație. Mai există și varianta extremă, dedicată pasionaților de tuningul auto sau colecționarilor, în care se pot crea, pe comandă, covorașe personalizate, varianta aceasta fiind, în mod cert, cea mai costisitoare. 

Alte articole:   Măștile fashion nu protejează împotriva COVID-19!

Materialul și întreținerea covorașelor auto

Covorașeșe auto se găsesc de obicei în două variante, din cauciuc sau din mochetă, ambele având plusuri și minusuri. Cele din cauciuc sunt mai grele și mai rezistente, se curăță considerabil mai ușor, protejează atât împotriva murdăriei, cât și împotriva umezelii, însă există riscul ca în cazul unui material de proastă calitate, acesta să aibă un miros neplăcut și să crape după o anumită perioadă de timp.

Pe cealaltă parte, preșurile din mochetă pot fi mai arătoase, se produc în mai multe variante de culori, au material antiderapant pe spate, însă se curăță mai greu și nu sunt considerate all season. Mai mult, acestea nu protejează împotriva umezelii și pot rămâne cu pete pe ele, indiferent cât de bine și cât de des sunt curățate.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu nu mai candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaților

Se observă astfel că nu este lucru simplu să decizi care sunt covorașele potrivite pentru mașină. Mai mult, dacă privești din punct de vedere al siguranței și al calității, în mod cert alegerea preșurilor pentru mașină devine un aspect cel puțin la fel de important ca alegerea ștergătoarelor sau a becurilor auto.

Preșurile auto, fie că sunt din cauciuc sau din mochetă, fie ca sunt universale sau tipizate, pot fi completate cu protecția suport repaus picior, cu protecția din inox de praguri de uși, protecția de inox de prag de portbagaj, cu plasele sau tăvițele de portbagaj. Toate aceste accesorii, pe cât par de banale, pe atât de importante sunt pentru calitatea șofatului și pentru o bună întreținere a mașinii tale. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.