Spitalul de Pneumoftiziologie achiziționează o unitate medicală mobilă

Spitalul de Pneumoftiziologie achiziționează o unitate medicală mobilă

Consiliul Județean Brașov a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea unei unități medicale mobilă pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Brașov.

„Am început o campanie de prevenție în comunitățile brașovene din 2011. Ne-a interesat să ajungem la comunitățile izolate, unde există risc de apariție a bolilor pulmonare. S-au făcut investigații paraclinice de specialitate, analize, iar la indicația medicilor pneumologi, persoanele au fost transportate gratuit pentru investigații suplimentare și prescierea tratamentelor care se impun”, a declarat pentru newsbv.ro managerul unitții medicale, Dan Moraru.

Acesta a precizat că oportunitatea de a achiziționa unitatea medicală mobilă a venit din partea Consiliului Județean, care a înțeles oportunitatea de prevenție, pentru ca prin aceste consultații medicale gratuite se pot depista în stadiu incipent anumite afecțiuni, mai ales pentru locuitorii care sunt în zone defavorizate si greu acesibile.

Alte articole:   VIDEO Mărturiile emoționante ale bolnavilor vindecați de coronavirus

Unitatea medicală mobilă este dotată cu aparatura mediclaă necesară, are sistem de alimentare cu energie electrică care să permită racordarea întregii unități de la o sursa externa, interiorul trebuie sa fie ignifugat, să aibă sistem de incalziare a aerului, aer condițonat, rezervor de apa potabilă si reziduala, echipament pentru transportul probelor biologice etc.

Valoarea totala estimată este de 203.490,00 de lei, termenul limită de depunere a ofertelor în sistemul electronic de achiziții publice fiind 26 august 2019.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate