Prima carte de cântece a Uniunii Europene. Brașovenii invitați să voteze pentru cântecele românești

Prima carte de cântece a Uniunii Europene. Brașovenii invitați să voteze pentru cântecele românești

Toţi românii sunt invitaţi să voteze în perioada 16 august – 16 septembrie pentru cele 6 cântece care vor reprezenta România în prima Carte de Cântece a Uniunii Europene (EU Songbook).

Până în prezent 65.000 de persoane din 26 state şi-au votat favoritele. România este a 27-a ţară a Uniunii Europene care votează.

Cântăreţii de cor români din Asociaţia Naţională Corală din România şi studenţii şi profesorii de muzică de la trei conservatoare, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca şi Facultatea de Muzică, Universitatea Transilvania din Braşov, au nominalizat 54 de cântece din care românii îşi pot vota favoritele, potrivit Agerpres.

Alte articole:   Acțiune nocturnă pentru salvarea unui turist în Piatra Craiului

Printre cele 54 de cântece româneşti nominalizate pentru care românii pot vota, se află cele tradiţionale şi îndrăgite precum „Ciocârlia”, „Aseară ţi-am luat basma” şi „Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu, dar şi cele contemporane precum „Amintire cu haiduci” de Vali Sterian şi „Ploaia care va veni” de Pasărea Colibri.

S-au decis şase categorii de cântece de către 17 academii din 14 state membre: „Cântece de dragoste”, „Natura şi Anotimpuri”, „Libertate şi Pace”, „Cântece Populare „, „Cântece despre credinţă” şi „Cântece pentru copii”.

Cei doi editori care au realizat proiectul final de vot al „Songbook UE” din România sunt dr. Grigore Culdalbu, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi asistent universitar doctorand Alexandra Belibou, Facultatea de Muzică, Universitatea Transilvania din Braşov.

Alte articole:   1145 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. 60 de cazuri depistate la Brașov

Iubitorii de muzică din România vor putea decide care sunt cele 6 cântece care ar trebui să reprezinte România.

Cele 54 de cântece nominalizate care se pot vota pe www.eu-songbook.org .

Prima ediţie a Cărţii de cântece a UE este planificat să fie publicată de Ziua Europei, pe 9 Mai 2020: 162 de cântece tipărite în limba originală şi în traducere engleză, alăturat. În eventualitatea unui profit, acesta va fi folosit că finanţare pentru o a doua versiune, în toate cele 24 de limbi europene, în aşa fel încât cu toţii, indiferent de cunoaşterea limbii engleze, vor putea cânta şi înţelege versurile.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate