ÎN DIRECT „Procesiunea luminii și a portului popular”, la Brașov

ÎN DIRECT „Procesiunea luminii și a portului popular”, la Brașov

Sute de tineri ortodocși, din Brașov și Sibiu, vor merge în procesiune vineri seară pe străzile orașul de la poalele Tâmpei, îmbrăcați în port popular și cu făclii în mâini pentru a marca Anul Omagial al satului românesc în Patriarhia Română și pentru a atrage atenția asupra importanței valorilor pe care acesta le oferă.

Procesiunea luminii și a portului popular” va avea loc în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov (16-18 august 2019).

La evenimentul organizat de Protopopiatul Brașov participă sute de tineri cu vârste cuprinse între 16-35 de ani din județele Brașov și Sibiu.

Organizatorii anunță o serie de manifestări culturale și artistice dedicate atât participanților, cât și locuitorilor municipiului Brașov. Între acestea se numără „Festivalul Satului Românesc”, dar și o conferință susținută de Pr. Constantin Necula.

Pe parcusrul celor trei zile de desfășurare, ITO Brașov găzduiește o serie de manifestări culturale și artistice care îi vor bucura atât pe participanți, cât și pe gazdele din orașul de sub Tâmpa

Programul integral al ITO Brașov (manifestări publice)

Vineri 16 august 2019

  • 18:00-21:00 Piața Unirii – Deschiderea oficială: Cuvinte de deschidere, slujba de Te-Deum, prezentarea delegațiilor, momente artistice: Corul Kyrios, Cvintetul vocal Anatoly, Alexandra Fits, Trupa 6.
  • 21:00 Procesiunea luminii și a portului popular pe traseul: Piața Unirii – str. Prundului, Șirul Beethoven, str. George Barițiu, str. Mureșenilor, B-dul Eroilor, Parcul Nicolae Titulescu, Biserica „Buna Vestire” de pe str. Nicolae Iorga.
Alte articole:   Levente Zsok iese din haita lupilor, dar nu îi abandonează

Sâmbătă 17 august 2019

  • 13:30-16:45 Festivalul Satului Românesc: Prezentarea Muzeului „Prima Școală Românească” și a Bisericii Sfântul Nicolae.
  • Trisaghion la mormântul lui Nicolae Titulescu: 100 de ani de Jandarmerie transilvană
  • 17:00 Conferință: Pr. Constantin Necula în Sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”

   20:00 Concert / Program artistic Cenaclul „Lumină Lină”

   Muzică folk și Muzică ușoară

Duminică 18 august 2019

  • 9:30 Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Mitropolitul Ardealului la Tărlungeni.
  • 13:30 Hora Bucuriei
  • 14:00 Închiderea evenimentului: Mesaj către tineri al Mitropolitului Laurențiu.

Foto: arhiva/ito2019.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.