„Țoapa de București” – o rasă care nu se dezminte

„Țoapa de București” –  o rasă care nu se dezminte

Drept este că miticii nu sunt tocmai în topul preferințelor românilor. Nici măcar oltenii, cu toate eforturile lui Dragnea, nu au reușit să fie mai neplăcuți de români.

Miticii, pentru nevizați șmecherii din București care cred că întreaga Galaxie se învârte după buricul lor, și-au ales primar pe măsură. Pentru a nu crea confuzii, miticii nu au nicio legătură cu chestiunile ce țin de fabulos sau legendar. Miticii sunt cei pe care i-a descris cu umor, cu un realism și o acuratețe incredibilă și pentru zilele noaste maestru Caragiale.

Miticii, prin definiție, trebuie să te „ciupescă”, să facă un gheșeft. Să îți dea cu un aer mărinimos un pahar cu apă, care nu costă nimic, cu un pol, și să te scoată, în final, și dator.

Madam Firea nu se dezminte. Primărița este o țoapă (persoană cu apucături grosolane, bădăran, țopârlan, mitocan ) prin definiție. Cât de magistral a administrat Bucureștiul, e treaba miticilor să își dea cu părerea. La ei micul și berea contează mai mult decât în alte locuri din țară. De exemplu Vanghelionul ar trebui să intre, „pe merit”, în DEX…

Însă, țoapa a venit cu o idee care trebuie taxată din start drept cretină – ideea, nu țoapa – să taxeze mașinile din alte județe decât București că e prea mare poluarea. Primo Nu este în Firea primăriței să vină cu soluții generale pentru a reduce poluarea. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere… Secundo Ca să dea bine, populist, la poporul de mitici, nu Bucureștiul e cel mai poluat, se poate și mai rău, de exemplu Brașovul… No, acum vii de acasă și pricepem și noi la ce e bun parteneriatul ăla strategic, Axa Brașov – București – Constanța.

Alte articole:   Mara Mareș: Suntem în linie dreaptă pentru demararea proiectului privind ocolitoarea Făgărașului

Pe cale de consecință, cred că încep să îi înțeleg pe unguri de ce vor autonomie – că nu vor pupa niciodata asta, e altă treabă, după cum nici Firea nu o să vada pusă în aplicare tâmpenia cu taxa. Dacă ar fi dorit reducerea poluării, atunci ar fi interzis total circuația mașinior și ar fi creat alternative, dar…

Păi cum ar fi să plătească miticii, să spunem, la întâmplare, câte o taxă în fiecare localitate pornind de la Ploiești până la Brașov, cu bifurcația aferentă de la Predeal, pe Pârâul Rece, către zona Râșnov, Bran – Moieciu – Fundata?

Întrebare retorică: Bre Găbițo, în afară de fumuri prezidențiale ai tras pe nas și alte tâmpenii de la PSD?

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap