Licitaţii pentru reparaţia capitală a clădirii fostului LPS şi pentru extinderea unor unităţi şcolare

Licitaţii pentru reparaţia capitală a clădirii fostului LPS şi pentru extinderea unor unităţi şcolare

Primăria Braşov a publicat anunţurile pentru licitaţiile privind desemnarea unei firme specializate care să întocmească proiectele tehnice pentru reparaţii capitale la clădirea fostului Liceu cu Program Sportiv (LPS), unde învaţă acum o parte dintre elevii Liceului Iohannes Honterus, precum şi executarea documentaţiilor tehnice pentru extinderea unor imobile ale unor unităţi şcolare. Finanţările sunt asigurate de la bugetul local.

În cazul întocmirii Proiectului Tehnic pentru imobilul din str. Poarta Schei nr.14 – foto – (Liceul Teoretic Johannes Honterus, corp E), valoarea totala estimata este de 236.612,41 de lei.

De asemenea, municipalitatea consideră că este necesară extinderea Grădiniței nr.26, cu un etaj, care să permită extinderea structurii funcționale a grădiniței existente. Noile spații dimensionate corespunzător vor dotate la standarde europene. Valoarea totala estimata este de 54.239,08 lei.

Extindere Școala Gimnazială nr. 27

Şcoala este amplasată în municipiul Braşov, pe str. Mărgăritarelor nr.2.
Bugetul local. Actualul imobil are o suprafaţă desfăşurată de 4.476 mp şi o suprafaţă construită de 1.492 mp, cu regim de înălţime S+P+2E.

Numărul de elevi din planul de şcolarizare depăşeşte capacitatea oferită de numărul sălilor de clasă existent, iar din punct de vedere al normelor PSI în vigoare, clădirea necesită implementarea măsurilor obligatorii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor. Clădirea este branşată la toate utilităţile din zonă: energie electrică, apă potabilă/ canalizare menajeră şi pluvială, gaz metan, telefonie. Valoarea totala estimata este de 68.500 de lei.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Prin extindere, municipalitatea are în vedere extinderea capacităţii funcţionale cu un corp nou, amplasat pe latura de Sud a corpului existent. De asemenea, se propune relizarea unui lift pentru persoane cu dizabilităţi şi modificări şi recompartimentări interioare în corpul şcolii pentru a facilita noua structură funcţională și racordarea corpului nou propus la utilităţiile existente”, a prcizat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Extinderea Grădiniței nr.17„Martinică”

Grădinița este amplasate în Municipiul Braşov, pe str. Jepilor nr. 16, cartier în cartierul Valea Cetăţii.

Grădiniţa cu program prelungit P,,Martinică” – nr. 17 este situată într-unul dintre cele mai ,,tinere” şi cochete cartiere din Braşov. La început, grădiniţa a funcţionat în trei apartamente de la parterul unui bloc. Creşterea demografică, dezvoltarea în ritm accelerat a cartierului Valea Cetăţii au condus la necesitatea construirii unei unităţi de învăţământ preşcolar cu program prelungit.

Noua grădiniţă a fost inaugurată în septembrie 2000, fiind una dintre cele mai mari şi moderne unităţi preşcolare din municipiu. Cu timpul, grădiniţa a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de preşcolari care doreau să îi treacă pragul. În consecinţ,ă a fost necesar să fie înfiinţate şi Grădiniţele nr. 17 B şi 17 C, structuri ale grădiniţei PP Martinică nr. 17 care au funcţionat până în anul şcolar 2016-2017 la parterul Şcolii Gimnaziale nr. 4.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Începând cu anul şcolar 2017 – 2018 preşcolarii cele două grădiniţe au fost mutaţi în Grădiniţa nr. 17 de pe strada Jepilor, creându-li-se acolo spaţii provizorii pentru desfăşurarea activităţilor. Valoarea totala estimată pentru întocmirea documentaţiei este de 118.500 de lei.

Grădiniţa nr. 17, în regim S+P+E, este compusă din: parter: 8 holuri, 3 vestibule, 3 casa scării, cameră, 4 săli de clasă, 4 magazii, 5 vestiare, 4 spălătoareare, 4 duşuri, 4 wc-uri, 3 birouri, 2 grupuri sanitare, debara, sală de mese, 2 bucătării, casă lift, separeuri, cămara, gang intrare, CT, sală festivă, 2 balcoane.

Extinderea Corpului A la Şcoala generală nr. 14

Școala generală nr. 14 este situată pe str. Lungă nr. 229. În prezent, Corpul A al şcolii – ce lpentru care Primăria dorește extinderea – dispune de un numar de 12 săli de clasă, dintre care trei sunt amenajate ca laboratoare -informatică, fizică/chimie, biologie – dar în care se desfasoară cursuri.

Una dintre clase functionează ca sala de sport, deşi dimensiunile şi dotarea acesteia nu sunt corespunzatoare unei activităţi cu peste 30 de elevi. În aceasta situaţie, trei clase sunt programate după-amiaza, nu există laboratoare, deşi şcoala dispune de dotarea necesară, sălile fiind ocupate permanent de elevii aflaţi la cursuri.

Corpul A are regim de înălţime P+E. Suprafaţa imobilului este 619 mp, iar suprafaţa terenului este 2.567 mp.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Soluţia propusă studiază extinderea pe verticală a corpului de clădire. Valoarea totala estimată pentru întcmirea Proiectului Tehnic este de 95.360 de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.