Cum să cureți halatele medicale pentru cele mai bune rezultate?

Cum să cureți halatele medicale pentru cele mai bune rezultate?

Desi poate parea usor iesit din comun, spalarea si curatarea in mod corespunzator a uniformelor si halatelor medicale pot avea consecinte benefice din privinta reducerii bacteriilor si riscurilor la locul de munca, in special daca mediul in care iti desfasori activitatea este o unitate destinata serviciilor din domeniul sanatatii. In plus, dat fiind faptul ca halatele medicale au parte de un tratament mai dur decat hainele normale, se recomanda o atentie sporita la spalarea si curatarea acestora.

Metodele adecvate de curatare si spalare vor asigura si o viata mai indelungata articolelor vestimentare pe care le folosesti in timpul serviciului, fie ca vorbim de halate medicale, uniforme, sorturi si altele.

Pentru un aspect profesionist si ingrijit, va trebui sa te asiguri ca aceste articole sunt curatate corespunzator. Acest lucru nu implica efort suplimentar, ci mai degraba cateva ajustari, astfel incat te vei putea obisnui in scurt timp cu ele. Pentru inceput, ar trebui sa incerci sa eviti cateva greseli simple, dar intalnite destul de frecvent, atunci cand vine vorba de halate medicale.

Ce trebuie sa eviti la curatarea halatelor medicale?

  • – In primul rand, incearca sa nu speli uniformele si halatele medicale impreuna cu restul hainelor pe care le porti. Cu toate ca riscurile de a contamina alte haine sunt reduse, ar trebui sa speli si depozitezi separat toate articolele vestimentare destinate lucrului.
  • – Nu folosi dezinfectanti in exces! Producatorii de agenti dezinfectanti destinati curatarii hainelor recomanda dozele pe care sa le folosesti luand in calcul toate situatiile de purtare a hainelor, asadar nu depasi recomandarile acestora referitoare la cantitate. In plus, trebuie sa stii ca inalbitorii pe baza de oxigen nu prezinta calitati de dezinfectare, asadar nu ii folosi in acest scop.
  • – Daca ai in garderoba de serviciu mai multe halate medicale albe, nu folosi inalbitor pentru intregul ciclu de spalare. Poti folosi local, pentru a putea controla zona de actiune. In caz contrar, vei constata faptul ca inalbitorul poate ingalbeni nasturii halatului, deteriorand si logo-ul personalizat. In plus, inalbitorul nu va putea afecta fibra hainei, pastrand proprietatile, aspectul si calitatea materialului pentru un timp mai indelungat.
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Recomandari de curatare a halatelor medicale

Dupa ce ai putut citi cateva lucruri pe care sa le eviti, in randurile urmatoare vei descoperi cateva sfaturi pentru a spala rapid si cu succes uniformele si halatele medicale pe care le folosesti zilnic.

  • – Cel mai important este sa alegi halate medicale de calitate superioara, astfel incat sa te asiguri ca acestea vor pastra de-a lungul timpului atat culorile, cat si rezistenta fibrelor.
  • – Atunci cand speli uniformele pentru prima data, poti adauga 100-150ml (circa jumatate de cana) de otet distilat in compartimentul de clatire. Acest demers va garanta fixarea culorilor in fibra.
  • – Spala uniformele sau halatele medicale folosite imediat ce ai ajuns acasa (sau depoziteaza-le separat de restul hainelor tale). Acest lucru va reduce riscul de transmitere a agentilor patogeni. In cazul in care aceste articole vestimentare sunt foarte murdare, poti folosi manusi de unica folosinta atunci cand le manevrezi acasa.
  • – Intoarce uniformele si halatele medicale pe dos atunci cand le introduci in masina de spalat. Acest detaliu va ajuta la reducerea frecarii fibrelor si va da o viata mai lunga hainelor tale. Acest lucru este foarte important atunci cand halatele medicale au extra-broderii, precum numele sau logo-ul clinicii.
  • – Inainte de a le introduce in uscator, este indicat sa verifici daca uniformele si halatele medicale inca au pete, exact ca in cazul oricarui articol vestimentar. Caldura va fixa pata in tesatura, astfel incat este mai bine sa te asiguri ca acest lucru nu se va intampla.
  • – Usuca-le la temperaturi ridicate! Contrar sfaturilor venite de la unele gospodine, cele mai multe bacterii dispar sub actiunea uscatorului, nu a masinii de spalat. In cazul halatelor medicale, astfel, este indicata o setare de caldura ridicata pe parcursul a cel putin 30 de minute.
  • – In cazul petelor persistente, incearca sa cureti zona folosindu-te de un cutit sau o racleta. Evita folosirea carpei, deoarece este posibil ca reziduurile sa patrunda mai adanc in tesatura.
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Evitand cele mai comune greseli de spalare si curatare, vei extinde viata materialelor si vei avea parte de halate medicale in culori vii, care te vor tine multi ani! Pentru a te asigura ca ai din start parte de cele mai bune materiale si tesaturi, alege Kronos.ro si bucura-te de calitatea dovedita in 27 de ani de experienta in acest domeniu!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.