A doua familie de urși de la Lacul Sfânta Ana, mutată la Sanctuarul „Libearty”

A doua familie de urși de la Lacul Sfânta Ana, mutată la Sanctuarul „Libearty”

O ursoaică cu trei pui care coborau frecvent printre turiștii care ajungeau la Lacul Sfânta Ana au fost relocați în rezervația de urși din Zărnești.

Relocarea urșilor a fost decisă de Ministerul Mediului, după ce aceștia s-au obişnuit să coboare în fiecare zi printre turiştii de la Lacul Sfânta Ana, în căutare de hrană, devenind un pericol pentru aceștia.

Mai mult, în urmă cu o lună, reporterii PRO TV au dovedit că urşii erau hrăniţi intenţionat cu mâncare pentru câini, în scop turistic, iar în timp, comportamentul lor s-a schimbat. Vinovaţi de asta se fac proprietarii pădurii care încasează bani de la vizitatori. În imaginile surprinse atunci în flagrant se văd două ursoaice cu 5 pui, potrivit stirileprotv.ro.

Prima familie de urși a ajus la Zărneşti, în urmă cu aproximativ două luni. După capturarea lor, deoarece se dorea împușcarea puilor și mutarea ursoaicei într-o altă regiune, Ministerul Mediului a dat un ordin prin care a precizat că ursoaica cu cei doi pui să rămână împreună.

Cea de-a doua familie de urși a fost transportată luni, la Sanctuarul „Libearty” din Zărnești.

„Pentru a evita o tragedie sau împușcarea lor, managerul fondului forestier a cerut ajutor pentru mutarea lor în sanctuar”, au anunțat reprezentanții rezervației.

Înainte de transportul spre rezervație, ursoaica și cei trei pui au fost tranchilizați.

Alte articole:   Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituții publice sau firme

Ursoaica și cei trei pui vor trăi de acum în Sanctuarul din Zărneşti împreună cu cei peste 100 de urşi aflați în rezervație.

Cei 7 urşi nu vor mai putea fi redaţi sălbăticiei şi fac parte din cota de intervenţie de 140 de exemplare aprobată de ministerul Mediului, informează stirileprotv.ro.

Foto: realitatea.net

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.