blog-logo

Când USR+PLUS dă cu minus. Tudor Benga şi alţi lideri USR, împotriva dictaturii lui Barna

Când USR+PLUS dă cu minus. Tudor Benga şi alţi lideri USR, împotriva dictaturii lui Barna

Stelian Ion, Tudor Benga și Mihai Goțiu s-au revoltat împotriva dictaturii lui Dan Barna, care ia decizii în privinţa alianţei USR cu PLUS fără să mai ţină cont de staff-ul partidului.

Stelian Ion, unul dintre cei mai importanți lideri ai USR, a fost blocat pe grupul intern de comunicare pentru că l-a criticat pe Vlad Voiculescu, pe care PLUS l-a propus pentru a candida la funcția de primar la Bucureștiului. Ulterior, Stelian Ion, alături de Tudor Benga și Mihai Goțiu au răbufnit la adresa șefului lor, Dan Barna, și dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în interiorul USR. Stiripesurse.ro a intrat în posesia mesajelor celor trei lideri politici către colegii lor.

Ulterior, Goțiu a revenit şi pretinde că nu sunt conflicte interne între cele două partide ale Alianței USR-PLUS și susține că este normal să existe dezbateri interne „încinse”. El transmite că discuțiile din alianță sunt despre cum va continua aceasta.

Redăm în continuare mesajul deputatului braşovean Tudor Benga, care nu a retractat cele apărute în spaţiul public:

„Salutare colegi! Din păcate avem o problemă. Mare! Avem o problemă mare de tot și efectiv nu cred că ne putem permite să trecem peste ea cu una cu două dacă vrem să ne mai putem numi partid nou și susține că facem politică altfel. Poate unii dintre voi știți, încă de duminică seară noi, membrii CP-ului, am solicitat conducerii să ne trimită forma finală a textului cu amendamente adoptat in ședința CP de sâmbătă. Deși au existat insistențe repetate ale membrilor CP, deși colegii din filiale ne solicitau la rândul lor să vadă textul final, acesta nu ne-a parvenit decât aseară pe la 18.30 prin email de la Dan Barna.

Surpriză însă, odată cu ele am fost informați senin și că de fapt încă se negociază cu PLUS-ul. Că aveau și ei amendamentele lor, ca de fapt sunt doar niște mici corelari de wording, ca e o singura chestiune de substanță, anume sondajele, etc. Au existat niste consultări telefonice între câțiva membri ai CP-ului si Dan, despre care eu unul am știut dar la care nu am participat, și în care, din ce știu, lui Dan Barna i s-a spus explicit că nu poate opera modificari la protocol fără votul CP-ului. Diverși colegi din CP continua să verifice textele și descoperă și alte diferențe, gen „stabilirea candidaților” in loc de „validarea candidaților” si altele asemenea. Pe la 23.30 primim un alt mail de la Dan în care și chestiunea sondajului și cea „validării vs stabilirii” e tranșată, însă continua să existe modificări, atât la obiectivele alianței cât și în alte părți de text.

Colegii continua procesul de comparatie a textului și găsim și altele. Așa cum spusesem colegilor încă de sâmbătă seara după postarea lui Ciolos, din punctul meu de vedere si o singură virgulă dacă-i mișcata în protocol ea trebuie votată în CP, exact cum se întâmplă cu corelarile și la Parlament. Deși repet, nici măcar nu vorbim doar de corelari. La ora 1 noapte aseară am dat mail lui Dan și întregului CP subliniind fără echivoc că protocolul nu poate fi modificat fără vot în CP și că orice modificări pe shustache vulnerabilizeaza întreaga alianță in fața tribunalului. La ora 5 dimineața primim o lungă pledoarie avocateasca de la Dan, cum că e de fapt e totul ok. Pledoarie pe care într-un alt mail, după câteva ore, Stelian Ion, fost avocat pledant din ce stiu, o contestă punct cu punct.

În ciuda tuturor obiecțiilor noastre, în această dimineață pe forumul USR e postata o variantă finală care nu corespunde celei trimise nouă ieri la 18.30 iar un mail oficial ne anunță triumfal că avem alianță și mâine lansare. Deși n-am lista exhaustivă a diferențelor pentru că trebuie să trecem printr-o nouă comparatie intre texte, o prevedere pe care eu o consider foarte insidioasă e acolo deși nu a fost niciodată votată la CP-ul USR, semnarea „major fiind” a unui angajament cu Securitatea.

Dragi colegi, personal consider absolut inacceptabil să calcam în picioare statutul USR in felul ăsta. Și presupunând că toate aceste diferențe între texte sunt doar modificări nevinovate, mi se pare iresponsabil să ne vulnerabilizam in felul ăsta în fața tribunalului. Știm foarte bine cu toții că PSD-ul si tot restul vechii clase politice vânează orice oportunitate pentru a ne decredibiliza. Pur și simplu nu cred că ne putem permite genul ăsta de erori sau ciupeli. Astea sunt fix genul de compromisuri care cronicizate și amplificate riscă să ne transforme într-o zi fix în genul de organizație politică pe care ne luptăm din răsputeri să le combatem in ziua de azi.

Sper sincer ca noi ca organizație să ne trezim și să înțelegem că pur și simplu nu putem face lucrurile așa. Ori ne respectăm statutul și propriile valori și principii ori ne vom trezi mai curând de cât am crede că alegătorii ne vor trata cu același scepticism cu care îi tratează azi pe toți ceilalți”, a adăugat Benga.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Concert Regal dedicat Regelui Mihai, la Sala Patria

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate