blog-logo

Razie printre transportatorii „pirat” din Brașov

Razie printre transportatorii „pirat” din Brașov

În perioada 01 august 2019 – 05 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor ce efectuează transport neautorizat de persoane, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au depistat 10 autovehicule, utilizate de „pirați”, care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane.

În această perioadă, cadrele de poliție au controlat aproximativ 1030 de autovehicule, fiind constatate 3 infracțiuni, dintre care 2 la regimul rutier și 1 de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane, în mod ilegal – 25 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 13 la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere și 14 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Alte articole:   Se rezolvă problema banilor la buget. Guvernul PNL, USR-PLUS, UDMR a fixat un plan de amenzi!

De asemenea, au fost efectuate 725 testări cu aparatul etilotest, fiind retrase 16 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor folosite de „pirați” în vederea efectuării transportului neautorizat de persoane, reținut 1 permis de conducere și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui număr de 14 autovehicule.

Alături de polițiștii rutieri, în activități au fost angrenați polițiști de ordine publică, de investigarea criminalității economice și lucrători din cadrul Poliției Transporturi.

Acțiunile pentru combaterea ilegalităților în domeniu continuă și în perioada următoare.

Taximetrist de ocazie, pe ruta Budila – Brașov

La data de 05 august a.c., în jurul orelor 17.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Budila, având atașat pe parbriz însemnul “Cursă specială”.

Alte articole:   Se schiază pe toate pârtiile din Postăvarul. De astăzi s-a deschis și pârtia Sulinar

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că acesta efectua transport public de persoane, în regim taxi, contra cost, valoarea unei curse fiind de aproximativ 5 lei/persoană, având, în momentul opririi, la bord un număr de 5 călători, care erau transportați pe ruta Brașov-Budila.

Procedându-se la verificarea documentelor necesare în vederea efectuării transportului rutier public de persoane, s-a stabilit faptul că acesta nu deține autorizație taxi, respectiv, nu are calitatea de transportator autorizat.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003-Rep. privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, bărbatul a fost sancționat contravențional, totodată, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, iar autovehiculul a fost imobilizat

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.