blog-logo

Strada Sforii, din nou vandalizată. Se caută voluntari pentru curățarea pereților

Strada Sforii, din nou vandalizată. Se caută voluntari pentru curățarea pereților

Deși modernizată în urmă cu câteva luni, Strada Sforii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Brașov, are nevoie din nou, de curățare și refacere a pereților.

Din păcate, turiștii sau localnicii, care o travesează simt nevoia să-și lase „operele” pe pereți și chiar amprenta papucilor, deși le este pus la dispoziţie un perete special pe care pot să scrie sau să deseneze.

Acum pereții sunt plini de mâzgăleli și mesaje vulgare, iar Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC, care s-a ocupat de renovarea străzii, caută voluntari care să se implice în refacerea pereților.

La finalul săptămânii trecute, Asociația a făcut un apel pe pagina de facebook prin care speră să găsească voluntari pentru curăţarea pereților.

„Salvăm Strada Sforii! AIDC a realizat reabilitarea străzii Sforii în anul 2018 și asigură monitorizarea și întreținerea ei pe bază de voluntariat. În noaptea de 25 spre 26 iulie 2019, strada a fost vandalizată de vizitatori, care au scris pe toți pereții și chiar și peste lucrările de pictură murală. Vandalizări au avut loc și în luna iunie, când a fost scoasă sfoara și smulse cârligele cu inelele de fixare, pe o lungime de 8 m. Deoarece în luna august vor avea loc numeroase evenimente culturale (Festivalul Cerbul de Aur, Festivalul Amural) și suntem în plin sezon turistic, organizăm acțiunile de voluntariat pentru curățarea pereților străzii. Vă rugăm să confirmați participarea la telefon: 0727-833101 sau 0740-065169 sau pe email: asoidc@yahoo.com și să mentionați în ce zi ați putea participa”, este mesajul scris pe pagina de facebook a AIDC.

Vineri, un grup de voluntari a curățat strada pentru a șasea oară, în doar un an, însă din cauza vremii nefavorabile acțiunea nu a putu fi continuată sâmbătă.

Alte articole:   Testarea pentru COVID ar urma să fie gratuită, în cabinetul medicului de familie

Aceasta va continua weekend-ul următor, tot în zilele de vineri (între orele 16.00-18.00) și sâmbătă (între orele 11.00-13.00).  

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov