Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie, reclamată la DNA pentru abuz în serviciu

Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie, reclamată la DNA pentru abuz în serviciu

Scandalurile de la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov continuă, mai multe firme contestând modul cum se fac achizițiile publice la această unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean.

După cum a relatat în exclusivitate newsv.ro, Silnef Security a anunțat că sesisează DIICOT pentru o achiziție făcută de la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov, pentru serviciile de pază și protecție.

De data aceasta, reprezentanții firmei Protector Agency au depus o plângere la DNA pentru modul cum s-a organizat această achiziție. Conducerea Spitalului și managerul instituției sunt acuzați de abuz în serviciu.

În fapt, spun cei de la Protector Agency, s-a încălcat în mod grosolan prevederile Legii 98/2016, referitoare la achizițiile publice. Astfel, la art. 7, alin (5), se prevede expres: „Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 132.519 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 441.730 lei”.

În mod eronat, conducerea Spitalului a încurcat „borcanele” și au încredințat direct către Ultra Security SRL achiziția de servicii la plafonul de lucrări, chestiune contestată de Protector Agency fără succes…

Reamintim că „cireașa de pe tort” este dată de faptul că cei de la spital vor să plătească mai mult firmei Ultra Security decât era prevăzut în buget! Astfel, conform notei justificative de buget nr. 9244/3.6.2019, cuantumul alocal pentru 11 luni era de 831.371,64 de lei, adică 453.475,44 de lei pentru șase luni. În schimb, prin angajamentul de buget individual făcut de spital pentru Ultra Security (nr. 1100/21.6.2019), se prevede o sumă mai mare, respectiv 476.894,88 de lei. O mică diferență de aproape 5.000 de euro…

Alte articole:   Cum pot scăpa corect de un aparat electrocasnic vechi?
Loading...
  1. E mâna interlopului de Kadas. El dictează tot acolo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap