blog-logo

Întârzieri de peste un an la livrarea de apartamente de către Maurer Imobiliare în Tractorul. Explicațiile dezvoltatorului imobiliar

Întârzieri de peste un an la livrarea de apartamente de către Maurer Imobiliare în Tractorul. Explicațiile dezvoltatorului imobiliar

„Va contactez pentru a va aduce la cunostinta o situatie care probabil este destul de raspandita in intreaga tara. Dezvoltatorul imobiliar care promite constructia a mii de apartamente in intreaga tara, se afla in prezent intr-o situatia cel putin suspecta. 
     Blocurile Maurer Residence din cartierul Tractorul, Brasov care trebuiau sa fie gata anul trecut in vara nu sunt nici acum gata (la mai mult de un an intarziere). Aceeasi situatie si in Maurer Residence 2 (strada 1 Decembrie), blocurile care ar fi trebuit sa fie gata anul trecut nu sunt nici macar la rosu, iar blocurile care trebuiau sa fie predate in aceasta vara (2019) nu au nici autorizatie de constructie, deci nu s-au inceput lucrarile desi trebuiau sa fie deja gata. 
     
 Nu stiu care este situatia in celelalte orase in care Maurer promite constructia a mii de aparatamente (Constanta, Cluj, Targu-Mures, Iasi, etc…) insa in Brasov situatia devine extrem de frustranta in conditiile in care emailurile clientilor sunt fie ignorate, fie ni se spune sa stam fara grija ca apartamentele vor fi gata in acest an (fiind o minciuna standard, atat in prima faza cand timp de 2 ani ni s-a spus «in 2-3 luni o sa fie gata»). 

 Blocurile Maurer Residence din cartierul Tractorul, Brasov, care trebuiau sa fie gata anul trecut in vara nu sunt nici acum gata (la mai mult de un an intarziere). Aceiasi situatie si in Maurer Residence 2 (strada 1 decembrie), blocurile care ar fi trebuit sa fie gata anul trecut nu sunt nici macar la rosu, iar blocurile care trebuiau sa fie predate in aceasta vara (2019) nu au nici autorizatie de constructie deci nu s-au inceput lucrarile desi trebuiau sa fie deja gata. 
       Nu stiu care este situatia in celelalte orase in care Maurer promite constructia a mii de aparatamente (Constanta, Cluj, Targu-Mures, Iasi, etc…) insa in Brasov situatia devine extrem de frustranta in conditiile in care emailurile clientilor sunt fie ignorate, fie ni se spune sa stam fara grija ca apartamentele vor fi gata in acest an (fiind o minciuna standard, atat in prima faza cand timp de 2 ani ni s-a spus «in 2-3 luni o sa fie gata»)”, ne scrie Cristian M. Văduva. 

Alte articole:   Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipală Săcele, operațional peste două săptămâni

Referitor la această situație, am solicitat un punct de vedere oficial din partea dezvoltatorului imobiliar, oferit de Tudor Stamatescu, directorul de proiect Maurer Residence.

„Toate proiectele noastre pe care le dezvoltăm în Tractorul și nu numai, sunt vândute în faza de proiect, cum de altfel se obișnuieste. Sunt câteva avantaje acest mod de lucru pentru clienți. În afară de faptul că poate cumpăra apartamentul la un pret mai scăzut, are și posibilitatea ulterioară de a-si alege finisajele sau de a face compartimentari, in unele cazuri.

Proiectele pe care noi încercăm să le autorizăm implică o serie de avize și autorizații care, în timp, nu apar după un grafic foarte exact, pentru că apar și modificări legislative sau solicitări suplimentare de la autoritățile cu responsabilitate în avizarea solicitărilor noastre.

În speță, modificările legislative implică o serie de modificări, pentru care a trebuit să facem documentații tehnice, documentații stradale, diverse amenajări de spații verzi, parcări, grădinițe etc. Toate aceste modificări și noi adăugiri nu fac decât să sporească confortul unui cartier nou, ce va crește în următoarea perioadă. Menținem un dialog constant cu administrația locală și încercăm să răspundem la toate solicitările care au apărut în acest sens.

Alte articole:   Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5.

Prin modificarea acestor proiecte s-au acumulat și întârzieri. Cu toate acestea, soluțiile pe care noi le discutăm, cu fiecare client, și obligațiile pe care ni le asumăm, chiar și cu aceste întârzieri, sunt îndeplinite de noi la zi.

O dovadă a faptului că ne-am asumat să respectăm, acolo unde ține de noi, condițiile din contract, este și faptul că nu există litigii în instanță pe acest subiect.

Niciunul dintre proiectele pe care le-am vândut și le vindem nu este în pericol de a nu fi realizat, după mai bine de 7.000 de apartamente construite în România. Cred că promisiunea pe care o facem este una pe care clienții noștri se pot baza. Noi suntem deschiși, căutăm soluții pentru fiecare client în parte, și discutăm cu fiecare.

Punctual, proiectele din Tractorul, deși au suferit o serie de amânări din motivele amintite, se se află în stadiul următor:

 • Maurer Residence 1 – au început recepțiile, iar în această perioadă clienții sunt programați pentru recepție apartamentelor.
 • Pentru Maurer Residence 2 – se lucrează la un număr de patru blocuri, urmând ca în perioada imediat următoare să pornim și celelate blocuri aflate în acest proiect
 • Maurer Villas – preconizăm că în luna septembrie să începem acest proiect, fiind în fază avansată în privința autorizării și avizelor ce trebuie obținute până atunci”.

UPDATE Brașoveanul care ne-a scris a revenit cu noi precizări

Alte articole:   26.01.2021 - 2.877 cazuri noi de infecție cu coronavirus. 132 la Brașov

„In data de 29 iulie am avut receptia in blocul M10 din Maurer Residence 1 (str. 13 decembrie), si am avut o intalnire de aproximativ 2 ore cu reprezentatii Maurer Residence. Receptia a decurs in conditii normale, problemele descoperite au fost minore si de ordin tehnic (glafuri zgariate, pereti care care necesita retusari minore). Am discutat cu reprezentatii Maurer referitor la perioada de intarziere si mi s-au prezentat informatii concerete in care toti clientii afectati de intarzieri au fost sau urmeaza a fi despagubiti, Maurer asumandu-si intarzierile si asigurandu-ma ca fac tot posibilul pentru minimizarea lor. De asemenea a fost adusa in discutie situatia Maurer Residence 2. Cele 4 blocuri pentru care au autorizatie de constructie au fost incepute deja lucrarile si urmeaza a fi predate pana la sfarsitul anului. Restul de 8 blocuri pentru care nu s-au obtinut momentan autorizatiile de constructie,  mi s-au prezentat pasii facuti pana in prezent si mi s-au oferit asigurari ca se lucreaza intensiv cu autoritatile locale pentru indeplinirea intr-un termen cat mai scurt a tuturor cerintelor impuse.
Maurer a recunoscut deficientele de comunicare si au promis o mai buna informare a clientiilor pentru a evita diverse speculatii si dezinformari” – Cristian M. Vaduva.

CITEȘTE ȘI:

Adrian Oprică: Dezvoltatorii imobiliari trebuie să îşi asume întregul proiect, nu doar ce le convine

VIDEO Dezvoltatorii din Tractorul fie prezintă un grafic de lucrări pentru străzi, fie riscă suspendarea autorizațiilor de construcție

George Scripcaru: Dezvoltatorii imobiliari au obligația să asigure infrastructura la stadiu de utilizare

Dezvoltatorii imobiliari obligați să amenajeze câte două locuri de parcare pentru fiecare locuință

Dezvoltatorii imobiliari din Tractorul, atenționați să nu (mai) creeze disconfort brașovenilor

Distribuie dacă îți place!
 1. :))) Era sa ne pacalim si noi. Am renuntat la Maurer ( nu ne-au placut blocurile de tip comunist pe care le construiesc) si am vrut sa cumparam in alta parte un apartament la casa, in aceasi zona. Dar am intrebat de drum si canalizare iar doamna de la vanzari ne mintea in fata ca in 2-3 luni sunt gata ( asta se intampla in martie 2018). Evident ca am plecat fara nici un gand sa mai calcam pe acolo, desi casele sunt foarte frumoase, pe gustul meu. Surpriza mare ca nici acum nu exista canalizare si nici drumuri in zona. :))) Norocul nostru ca nu am cheltuit banii caci acum avem casa noatra intr-o tara civilizata departe de Romania. Pacat de oamenii care cumpara cu buna credinta si sunt pacaliti sistematic prin niste stratageme ieftine si de prost gust. Asa se intampla cand interlopii si toti arabii vin sa construiasca ceva despre care nu au nici habar si nici viziune. Ridica niste betoane urate sa i-a banii oamenilor si sa plece cu o gramada de bani. Pe ei nu ii mai intereseaza ce ramane in urma lor. Dezgustator este si faptul ca autoritatile sunt mituite sistematic de acesti indivizi fara scrupule. Norocul nostru ca inca putem fugi din Romania.

  Reply
 2. Daca crezi ca solutia e fuga din Romania, nu ai decat sa o faci, sa ramana aici toti tigani. Ori nu asta ne dorim noi, cei ce tinem cu adevarat la tara. E timpul sa facem ordine in tara, dar nu sa ne laudam ca uite ce bine e afara si am putut fugi. Tu ai fugit de problema nu ai rezolvato

  Reply
 3. Cat costa o casa intr-o tara civilizata?Banuiesc ca acea tara este una din Europa Occidentala unde casele costa de peste 5,6,7,8 ori mai mult decat in Romania.Reveniti va rugam cu date concrete!Tara si pretul !
  Referitor la dezvoltatorul din articol , este adevarat ca este asa cum este descris!Se minte mult!

  Reply
 4. In China sunt preturi bune. Si departe si civilizatie. Veche de mii de ani.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate