blog-logo

Exerciţiul multinaţional „Resolute Castle 19”, de la Cincu, a ajuns la final

Exerciţiul multinaţional „Resolute Castle 19”, de la Cincu, a ajuns la final

Miercuri, 31 iulie, începând cu ora 10.00, la sediul Centrului Naţional Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, va avea loc ceremonia de încheiere a exerciţiului multinaţional „Resolute Castle 19”.

La activitatea de pregătire „Resolute Castle 19”, care a început la finalul lunii aprilie, participă structuri de geniu din Forţele Terestre Române, Garda Naţională a statului Carolina de Sud/SUA şi Batalionul 101 Geniu, Dutch Army/Olanda.

Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, execută lucrări de dezvoltare a infrastructurii şi a bazei materiale pentru instrucţie în CNIÎ „Getica”.

Lucrările dezvoltate prin intermediul exerciţiului „Resolute Castle” reprezintă un proiect în cadrul European Reasurance Initiative (ERI) executat de către partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forţelor Terestre Române.

Alte articole:   Mai puțini șomeri în luna aprilie, în Brașov. Rata șomajului la femei este mai mare decât la bărbați

Schimbul de experienţă, prin utilizarea de către militari a procedurilor specifice de lucru, operarea în comun a tehnicii de geniu şi executarea după un proiect unic a lucrărilor, constituie exemplul perfect pentru a defini ceea ce numim standardizarea instrucţiei în cadrul forţelor NATO„, explică într-un comunicat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate